Ayasofya Kuran, tekbir ve ezan sesiyle yankılandı

TRT Diyanet Tv ekranlarında seyircisi ile buluşan sahur programı “Bereket Vakti Ayasofya” ve Kadir Gecesinde Ayasofya’dan canlı olarak özel bir yayın gerçekleştirdi.

Ayasofya Kuran, tekbir ve ezan sesiyle yankılandı
Ayasofya Kuran, tekbir ve ezan sesiyle yankılandı
GİRİŞ 22.06.2017 18:31 GÜNCELLEME 22.06.2017 18:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ramazan coşkusunu TRT Diyanet Tv ekranlarından yaşatan ve başladığı ilk günden itibaren ilgiyle izlenen  “Bereket Vakti Ayasofya” Kadir Gecesinde de zengin içerikli bir programla izleyiciyle buluştu. Kadir Gecesinin hikmeti ve Kur’an-ı Kerim’in hayatımıza rehberlik eden faziletlerinin konuşulduğu “Bereket Vakti Ayasofya”nın konukları Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez oldu. 

Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam dünyasının içinden geçtiği bu zorlu süreçte, geceye ilişkin çok değerli açıklamalarda bulundu. İslam Dünyası’nın kurtuluşunun Kur’an’a ve Sünnete tabi olmaktan geçtiğini, Kuran ve Sünnetin ümmet için de insanlık için birleştirici bir değer olduğunu aktardı. Görmez ayrıca “Gönül  Coğrafyamız” kavramına vurgu yaparak "İman öyle bir şeydir ki bütün sınırları ortadan kaldırıyor. İman kardeşliği kan kardeşliğinden çok daha yücedir.” açıklamasında bulundu. 

Gecede ayrıca ülkemizin en seçkin Kur’an Hafızları ile Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında derece alan hafızların Kerim Kitabımız Kur’an’ndan okuduğu aşr-i şerifler ve Bad-ı Saba musiki topluluğunun getirdiği tekbirler ve salat-ü selamlar Ayasofya’nın Kubbelerinde yankılandı.

Program İstanbul için imsak vakti geldiğinde Ayasofya’nın içindeki müezzin mahfilinden Ayasofya Camii Müezzini Enes Özsoy ve Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik’in canlı olarak çift ezan okumasıyla son buldu.

YORUMLAR 5
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    ey alcak avrupanin yüzkarasi iflas etmis ülke Yunanistan dinlede yola gel biz sizleri ezan seziyle bogariz
    Cevapla
  • Ali ihsan Özdemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya hala neden açılmıyor? Mademki restorasyon vardı ve bu konuda bakanlar kurulu kararı var bu nasıl restorasyon ki 1938'den beri sürüyor. Yoksa birilerinein keyfine mi kapalı? Karar kaldırılır ve Ayasofya açılır. Reis açsın açsın ki büyük devlet olduğumuzu biz de görelim.
    Cevapla
  • editor yayinlarsa 6 yıl önce Şikayet Et
    once var plan camilere cemaat bulalim. Gerisi kolay. SultanAhmette yeterli cemaat yok .Sen neden bahsediyorsun.
    Cevapla
  • FM.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha sabır o günler de gelecek hemde çok yakın
    Cevapla
  • fethiye cami 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeş reis sadece ayasofya ile uğraşmıyor sizde görüyorsunuzki içerde dışarda düşman boş durmuyor elbette ayasofya bizimdir sadece biraz daha sabır ayasofyanın anlamı kilisedir bizim oraya verdiğimiz isim ise FETHİYE CAMİSİDİR..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!