Gözaltına alınan rektör için karar çıktı!

FETÖ itirafçı ve gizli tanıklarının ifadeleri esas alınarak gözaltına alınan rektör Prof. Dr. Osman Şimşek serbest bırakıldı.

GİRİŞ 23.06.2017 17:56 GÜNCELLEME 23.06.2017 18:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "üniversite yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin "üniversite yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında NKÜ Rektörü Prof. Dr. Şimşek'in de bulunduğu 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Hakkında yakalama kararı olan bir diğer şüpheli akademisyen de daha sonra gözaltına alınarak adliyeye getirildi.

Şüphelilerden 1'i savcılıktan, 2'si sevk edildiği mahkemece salıverildi.

TAVRI HERKES TARAFINDAN BİLİNİYOR

Çevresinde ve üniversitede sevilen ve 2015 yılında ikinci kez rektör olarak atanan Osman Şimşek; gerek 17/25 Aralık sürecinde gerekse 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ ile mücadelede taviz vermeyen tavrı biliniyordu.

REKTÖR ŞİMŞEK KİMDİR?

1962 yılında Bayburt'ta doğdu. 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü'nü bitirdi.1984 yılında Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde asistan olarak göreve başladı.1986 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü'nde Yüksek Lisans çalışmasını tamamladı.1989 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü'nde doktorasını tamamladı.1990 yılında yardımcı doçent, 1995 yılında doçent, 2001 yılında profesör unvanını aldı.1990-1995 yılları arasında Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Fakülte Kurulu Üyeliği, 1993-2004 yılları arasında Şarköy Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Trakya Üniversitesi Senatörü,2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Editörler Kurulu Üyesi,2008-2010 yılları arasında Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Namık Kemal Üniversitesi Senato Üyesi olarak idari görevlerde bulundu.Süt ve ürünleri teknolojisi, süt mikrobiyolojisi, geleneksel ürünler teknolojisi ve gıda güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası birçok dergide akademik makaleleri yayınlamış olup kongre ve sempozyumlarda bildirileri bulunmaktadır.Evli ve iki çocuk babasıdır.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • ali nail 6 yıl önce Şikayet Et
    rektör hakkındaki bütün fetö iddialarını kabul etmiştir. ifadesinde fetöcularla ile görüşmelerini kabul etmiştir
    Cevapla
  • Mustafa Uğraş 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Osman Şimşek hocam benim üniversitede danışman hocamdı.Eğer ona fetöcü derlerse gün gelir uzun adamada fetöcü derler.süreci sulandıran reziller kime iftira atacaklarını şaşırdı....Osman şimşek adam gibi adamdır.Allah yar ve yardımcın olsun canım hocam....ellerinden öperim....dualarımız seninle.....
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    at izi it izine karışsa iyi at kim it kim o bile karışık.
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    söze bakılarak işlem yapılmamalı fetö çoğu kişiyi fetöcü diye fişletmeye çalışıp işi sulandırmak istiyor gibi.
    Cevapla
  • bozok 6 yıl önce Şikayet Et
    at izi it izine karışır bu gidişle.
    Cevapla
  • eyt magduru 6 yıl önce Şikayet Et
    sence karismadimi hala .sen hangi ulkede yasiyirsun hangi tv kanallarini izliyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor