Suriye'de çok kritik gelişme! En büyük grup...

Esed'e karşı en büyük silahlı muhalif grup Ahrar'uş Şam, ÖSO'nun da kullandığı 'devrim bayrağı'nı benimsediğini açıkladı. Bu gelişme muhaliflerin birliği adına büyük önem taşıyor.

Suriye'de çok kritik gelişme! En büyük grup...
Suriye'de çok kritik gelişme! En büyük grup...
GİRİŞ 23.06.2017 18:20 GÜNCELLEME 23.06.2017 20:14
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Ahrar'uş Şam, söz konusu gelişmeyle ilgili açıklama yaptığı açıklamada, ''Muhalif gruplarının tek bir devrim bayrağı altında birleşmesi farklı bayraklar altında mücadele etmekten daha hayırlıdır'' ifadesini kullanarak 'birlik' konusuna dikkat çekti. Ahrar'uş Şam lideri Ebu Ammar da, İran'ın da muhalif grupların iç çekişmesinden yararlanarak Şii kuşağı oluşturabileceği konusunda uyardı.

Ahrar'uş Şam'ın Davet ve Rehberlik Ofisi, 3 yeşil yıldızlı bayrağın kullanılmasına dair açıklama yayımladı.

'Üç yıldızlı istiklal bayrağı' olarak nitelendirilen bayrağın, Suriye halkının devriminin sembolü olduğu vurgulanan açıklamada, bu bayrağın Suriye halkınca seçildiği, halktan onay aldığı ve kabul edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

İLK KEZ 1932'DE DALGALANDI

"İstiklal bayrağı, Suriyeli, İdlib doğumlu, Türkiye'de okuyup mezun olan İbrahim Hananu tarafından Birinci Dünya Savaşı sırasında Fransız işgaline yönelik halk direnişini simgeleyen bayraktır. İbrahim Hananu’nun liderliğindeki El Mukaveme El Suriyye örgütünü simgeleyen bayrak ilk olarak Haziran 1932'de dalgalandı."

'KUMAŞ PARÇASINDAN İBARET DEĞİL'

Suriye halkının genelinin gerçek anlamda seçtiği ve razı olduğu bayrağın, Baas rejimi iktidarı ele geçirene kadar devletin bayrağı olduğu aktarılan açıklamada, "Bu bayrak sembolik olarak rejimin ve ona bağlı bütün zümrelerin düştüğü ve rejimin meşruluğunu kaybettiği mesajını taşıyor. Bayrak, sadece savaş esnasında kullanılan bir kumaş parçasından ibaret değildir, temel maksat halkın hangi hedefin uğruna bu bayrağın etrafından toplanıp savaştığıdır. Savaşın ana doğrultuları bu bayrağın meşru olup olmadığını gösterir." değerlendirmesi yapıldı.

'TEK BAYRAK DAHA HAYIRLI'

"Devrim bayrağı"nın muhalif grupları bir amaç altında, tek safta birleştireceği savunulan açıklamada, "Muhalif gruplarının tek bir devrim bayrağı altında birleşmesi farklı bayraklar altında mücadele etmekten daha hayırlıdır." görüşüne yer verildi.

"Devrim bayrağı", uzun süredir Özgür Suriye Ordusu çatısı altında yer alan gruplar tarafından kullanılıyor.

2 BAYRAK KULLANACAKLAR

Diğer yandan Ahrar'uş Şam Sözcüsü Ebu Zeyd, muhalif grubun bundan sonra kendi bayrağı yanında "devrim bayrağı"nı da kullanacağını dile getirerek üç yeşil yıldızlı bayrağı benimsemelerinin kendi bayraklarından vazgeçtikleri anlamına gelmediğini bildirdi.

'DEVRİM BAYRAĞI İLE İLK AÇIKLAMA'

Ahrar'uş Şam Dava ve Rehberlik Ofisince yayımlanan açıklamanın ardından, grubun lideri Ebu Ammar, Ramazan Bayramı'nın gelişi münasebetiyle yayınlanan görüntüde ilk defa üç yeşil yıldızlı bayrak ile görüldü.

Dış güçlerin Suriye’yi bölmek için İslami değerleri yok etmeye ve demografik yapıyı değiştirmeye çalıştığını belirten Ammar, askeri gruplar arasında yeni bir operasyon odası kurulması çağrısında bulundu.

İRAN'A KARŞI ÇOK ÖNEMLİ UYARI

Ahrar'uş Şam lideri, İran'ın destek verdiği yabancı terörist grupların ülkedeki tarafların iç çekişmesinden faydalanarak bir Şii kuşağı oluşturabileceğini vurguladı.

Ebu Ammar, "Suriye'nin doğu kesimlerinde rotası Akdeniz’e uzanan İran kuşağı Suriye'nin iç kesimlerine nüfuz ederek ilerleyişine bir halka daha ilave etmek istiyor. Bu da Suriye'nin bütünlüğüne karşı stratejik bir tehdit oluşturuyor." görüşünü kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • osmn 6 yıl önce Şikayet Et
    suriyede sıkıntı varsa neden yüzbinlerce insan bayramlaşmaya gidiyor.bunlar bizimle dalga geçiyor.geçenleri geri almamalı vede mevcut olanlarıda geri yollamalı..taciz-tecavüz tv lerde görüyoruz .bu iş artık su koyvermeye başladı
    Cevapla
  • işi bitti 6 yıl önce Şikayet Et
    esed şimdi hapı yuttu. iran ve rusyada gerçeği gördü. bunlar esedi kullanarak suriye halkını yok etmeye çalışıyorlar. amaç ırak ve suriyeyi ele geçirerek iran ve rusyayı kuşatmak. iran rusya türkiye ırak lübnan filistin hepsi bölgede birlik oldu. yakında pkk pyd nin de kökünü kazıyacaklar. iran ve rusya biliyor ki asıl düşman pkk pyd. bunları yapanlar hep onlar. abd yi bölgeye getirenlerde onlar. ama kazdıkları kuyunun bedeli pkk pyd için ağır olacak.
    Cevapla
  • saydemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey islam ümmedi uyan,uyan artık,Allah ın ipine sarıl,ayrılığa düşme,birlikte rahmet vardır,fitne fesada prim verme,başta İran ve s.arabistan ülkelerin kukla yönetimlerin kapı arkası oyunlarını gör artık,bu çerçevede Türkiye'nin doğru yolda olduğuna inanıyorum,Rabbim vatanımızı milletimizi muhafaza buyursun,tüm güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede yanlış yola girmiş sonuçlarını gördükten sonra doğru yola girmiştir. Suriyedeki iç savaşın başlamasına engel olmak yerine ve iki tarafın da itidalli olmasına çağrı yapmak yerine körüklemenin sonucu tüm bölge viran oldu. Müslüman ülkelerin ön görüye ihtiyacı var bu konuda çok zayıflar. Hiçbir şeyi ön göremiyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi inşallah, bağımsız suriye için herkes elini taşın altına koymalı. zafer ancak inananlarındır.
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Akılsız muhalifler.. En başından beri bir olsaydınız iş bitmiş esed gebermiş olurdu.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Vallaha ne yalan söyleyeyim en başından beri muhalifler birlik olsalardı belkide zafere ulşacaklardı. Ancak onlarca parçaya bölündüler. sonuç hezimet oldu. Kaybeden müslümanlar oldu.
    Cevapla
  • Sabit Kal 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok safsın çok. Buradan gazel okumak ne kadar kolay. Harp meydanından olaylar daha farklı ve daha çetin gözükür. Elbetteki birlik şartı tartışılmaz ama o birliğe müdahele eden kaç tane düşman devlet var. Onları aşmak o kadar kolay değil. Allah yardımcıları olsun ve kalplerini birleştirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi