Suriye'ye geçişler sona erdi

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için 1 Haziran'da başlayan uygulamayla Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan 120 bin 732 Suriyeli çıkış yaptı.

Suriye'ye geçişler sona erdi
Suriye'ye geçişler sona erdi
GİRİŞ 23.06.2017 18:48 GÜNCELLEME 23.06.2017 18:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ülkelerinde devam eden iç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan 120 bin 732 Suriyeli, Ramazan Bayramı'nı kutlamak için vatanlarına döndü.

Türkiye'nin farklı illeriyle, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeliler, Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptı. Sınır kapısında sığınmacıların Türkiye'den Suriye'ye geçişleri pasaport, ön kayıt belgesi ve geçici koruma kimlik kartı/yabancı tanıtma kartıyla sağlandı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan, aralarında çocukların da olduğu Suriyeliler, yanlarına aldıkları birkaç eşyayla ülkelerine çıkış yaptı.

24-27 HAZİRAN'DA KAPALI

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 1 Haziran'da başlayan uygulama süresince 24-27 Haziran'da yolcu giriş çıkış işlemleri yapılmayacak. 28 Haziran Çarşamba günü ise işlemler normal şekilde uygulanacak.

Bayram izinli çıkış yapan kişilerin Suriye'den Türkiye'ye dönüş işlemlerinin 3 Temmuz'da başlayacağı ve Kurban Bayramı'yla birleştirileceği, 30 Eylül'e kadar devam edeceği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu pek muhterem din kardeşlerimiz nereye gidiyor ? hani orada savaş vardı ya ? Yahu artık şu işe bir el atsın yetkililer.
    Cevapla
  • adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    bir ülkenin bataklığa sürüklenişine sebep olacak bu suriyeliler.
    Cevapla
  • KAYSERİLİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya gidebiliyorlarsa daha da gelmesinler.
    Cevapla
  • Emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de can güvenliği yok diye kaçanlar,madem can güvenliği yok nasıl ellerini kollarını sallayarak gide biliyorlar,sanki onlara akmaya mecburuz Adamlar sırtımızdan türistik gezi yapıyorlar,hani yardıma muhtaçdıar? Memleketimizde birçok aile parası yetişmediğinden kendi memleketine Bayrama gidemiyor.Suriyeye gidenleri geri almayalım.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle geri almayın bunlar ileride başımıza bela olacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!