Erdoğan: Fırat Kalkanı'nın aynısını yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki gelişmelerin sınırlarda tehdit oluşması halinde, Fırat Kalkanı Harekatı'nda ne yapıldıysa aynısının yapılacağını söyledi.

Erdoğan: Fırat Kalkanı'nın aynısını yaparız
Erdoğan: Fırat Kalkanı'nın aynısını yaparız
GİRİŞ 23.06.2017 21:06 GÜNCELLEME 23.06.2017 21:54
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da, Harran Meydanı'nda düzenlenen iftar programında konuştu. Erdoğan, burada yaptığı açıklamada ağırlıklı olarak Suriye meselesine değindi.

Suriye savaşında etkisini gösteremeyen İslam dünyasını eleştiren Erdoğan, ''Suriye'nin asıl kaybedeni bunca Müslümanın katledilmesine yeterli tepkiyi veremeyen İslam dünyası olmuştur.'' dedi.

'OYUNLARINI BAŞLARINA GEÇİRECEĞİZ'

Türkiye'ye yönelik DAEŞ bir karalama kampanyası oluşturulduğunu söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

''DEAŞ terörüne destek verdiğimizi söylemelerinin nedeni, Suriye'deki oyunu bozduğumuz içindir. Suriye'ye barış ve huzur gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Ülkemize karşı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarının sebebi işte budur. Sadece bu iftiralarla kalmadılar, Suriye'deki ateşi Türkiye'ye taşımaya çalıştılar. Reyhanlı olayı DEAŞ'ın intihar saldırıları FETÖ'nün darbe girişimi, Suriyeli vatandaşlarımızla karşı karşıya getirme çabaları hepsi bunların bir ürünüdür. Türkmenler'e yardım götüren MİT tırlarının durdurulması da aynı çabanın ürünüdür. 

İnşaallah, Suriye ve Irak'ta oyun kuranların başına geçireceğiz.''

'FIRAT KALKANI'NDA NE YAPTIYSAK ORADA BUNU YAPACAĞIZ'

Erdoğan ayrıca Fırat Kalkanı harekatıyla bölgede 2 bin km karelik alanın kontrol altına alındığını ve teröristlerden temizlendiğini ifade etti. 

Sınır güvenliğine de değinen Erdoğan, ''Suriye'de şu anda devam eden bu olumsuz gelişmelerin yarın bir gün eğer sınırlarımıza bir tehdit oluşturması halinde, bütün dünya bilsin, Fırat Kalkanı'dan ne yaptıysak orada da bunu yapacağız.'' uyarısında bulundu.

Öte yandan Erdoğan'ın konuşurken, bir tercüman da söylediklerini Arapça'ya çevrildi.

YORUMLAR 75
  • kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    suriyeli vatandaşlar mı? bu nasıl tabir sayın c. başkanım!? yabancı bir ülkenin vatandaşı başka bir ülkenin nasıl vatandaşı olabiliyor? suriyeliler nasıl bizim vatandaşımız oluyorlarmış?!
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet İslam dünyası resmen gaflet uykusundalar.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis suud mu demek istedi acaba?
    Cevapla
  • Hain Avcısı 6 yıl önce Şikayet Et
    pyd pkk dan intikam alacaz bekliyoruz.
    Cevapla
  • sahin 6 yıl önce Şikayet Et
    bakin kardesim sunu anlamakta zorlananlar var simdi devlet bizi bombalasa bir avuc darbeciyle degil devlet bombalasa elimizde silah yok neyapariz siginacak bir yerler arariz goftiden konusmayin ama savas ciksa devlet eli silah tutanlari cepheye alir savasiriz kime dusmana suriyeliler bu pozisyonda siginacak yer aradi eskiden osmanli vatandaslariydi lozanla ayirdilar siz nasil insansiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'