Türk askeri İdlib'e hazırlanıyor!

İdlib’de güvenliği Türk askeri sağlayacak. PKK merkezli planları suya düşüren İdlib hamlesi aynı zamanda 2 milyon Suriyeliyi bombalardan koruyacak.

Türk askeri İdlib'e hazırlanıyor!
Türk askeri İdlib'e hazırlanıyor!
GİRİŞ 24.06.2017 08:31 GÜNCELLEME 24.06.2017 08:47
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD'nin terör koridoru planına en önemli engel Mehmetçik olacak.Suriyeli muhaliflerin yegane sığınağı haline gelen İdlib’de güvenliği Türk askeri sağlayacak. Mehmetçik; Dera, Hama, Şam, Humus ve Halep’ten gelenlerle birlikte nüfusu 2 milyonu aşan İdlib ve çevresinin güvenliğinden sorumlu olacak. Türkiye’nin İdlib’de yaptığı son hamle, terör örgütü PKK/PYD’nin Akdeniz’e açılma projesinin de çökmesi anlamı taşıyor.

HAZIR OLUN TALİMATI

Tüm dikkatlerin çevrildiği İdlib’de Türkiye’nin yerleşim ve sınır geçiş-sevkiyat planı da hazır. 3 ayrı noktadan Suriye’ye geçecek olan TSK birlikleri, 85 kilometre uzunluk ve 35 kilometreyi bulan derinlikteki alanın kontrolünü sağlayacak. Doğu’da Dar et Izze-Kala Saman’dan başlayacak koridor, batıda ise Obin-Hırbit el Cuz bölgesine ulaşacak. Hatay sınır hattından güneyde Sahlel Gap’a ulaşacak 35 kilometrelik derinlik ise yine Türk Silahlı Kuvvetleri denetiminde olacak. TSK öncülüğündeki İdlib’in güvenlik dizaynında ÖSO birlikleri de görev alacak. Bu kapsamda 1500 ila 2 bin ÖSO askerine ‘hazır olun’ talimatı verildi.

O PLANLAR ÇÖPE GİTTİ

Afrin batısında Suriye PKK’sı PYD’ye ait mevziler yeni süreçte ablukaya alınarak örgütün muhalif bölgelere saldırıları önlenecek. Ayrıca Fırat Kalkanı ile engellenen Ayn el Arap-Afrin terör koridoru örneğinde olduğu gibi İran ve Esed rejimi tarafından vadedilen Afrin-Akdeniz PKK terör koridor planına da son verilecek. Türk Silahli Kuvvetleri ile birlikte İdlib’e konuşlanacak Rus askeri varlığı sembolik düzeyde kalacak. Temmuz ayı başında Astana’da son şekli verilecek projenin onaylanması halinde temmuz ayı içerisinde uygulama aşamasına geçilecek.

YOKSA BURAYI DA YAKARLAR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın önceki gün duyurduğu gelişmeyi değerlendiren Suriye Geçici Hükûmet Başbakan Yardımcısı Vecih Cuma, Türk askerinin İdlib’de olmasının 2 milyon Suriyeli için güvence olacağını söyledi. Bölgenin halen Esed uçaklarınca vurulmakta olduğunu dile getiren Cuma, “Türk askerinin girmesi bölge için büyük umut olur. Halkımız çok yorgun ve artık bombasız, katliamsız yaşamak istiyor. Şayet Türkiye garantörlüğünde bir çözüm yolu bulunamaz ise Halep, Humus, Hama gibi İdlib’i de yakarlar” yorumunda bulundu. ‘El Kaide’ bahanesiyle İdlib ve çevresine büyük çaplı bir operasyon planının olduğunu hatırlatan Cuma, Esed’le uzlaşmak istemeyen tüm muhaliflerin İdlib’e sığındığını ve olası bir saldırı durumunda gidecek hiçbir yerlerinin olmadığını hatırlattı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 17
  • Dulqarnein 6 yıl önce Şikayet Et
    anti ucak füzelerde yerlestirelim..
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    abd idlib i havadan vuruyor türkiye buna karşı o bölgeye hava savunma kuracak mı?
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle seyler gizli tutulur. Düsmana istihbarat gerek yok. Bizim medyayi takip etsinler, her istihbarati oradan alirlar. Pes yani.
    Cevapla
  • mutlu gs 6 yıl önce Şikayet Et
    ben bunun kesinlikle rusya ve amerikanin türkiye üzerine kurdugu tuzak olarak görüyorum. Öso kuvvetlerinin 4000 civari oldugunu düsünürsek ve bunun 2500 ünü cerablus ve el babdan cikarzirsak oralar savunmasiz kalacaktir. resjim ve ypg ninde bekledigi bu zaten. el bab ve cerablusu paylasmak..
    Cevapla
  • ak gençler 6 yıl önce Şikayet Et
    tek akıllı sen misin.
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya çekilirken bir anda iki üç Amerikan bayrağı çekip önümüzü kesmesinler Afrin'de. Hükümet bu operasyonu Kılıçdaroğlu İstanbul'a girerken başlatmak istiyor. Ama ABD beklemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!