YAŞ öncesi FETÖ mağduru subaylara terfi imkanı

1 Ağustos'ta yapılacak Yüksek Askeri Şûra'ya hazırlık için son iki ay içerisinde üç düzenleme yapılarak alt yapı oluşturuldu.

YAŞ öncesi FETÖ mağduru subaylara terfi imkanı
YAŞ öncesi FETÖ mağduru subaylara terfi imkanı
GİRİŞ 25.06.2017 06:04 GÜNCELLEME 25.06.2017 06:12
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Hürriyet'ten Nuray babacan'ın haberine göre; 27 Mayıs’ta yayınlanan YAŞ Yönetmeliği ile sekreteryası ve çalışma esasları yeniden düzenlendi. Böylece YAŞ hazırlığında, Milli Savunma Bakanlığı’nın ağırlığı artırıldı. 

FETÖ MAĞDURU SUBAYLARIN SİCİLLERİ TEMİZLENECEK

14 Haziran’da Subay Sicil Yönetmeliği’nde bir dizi değişiklik yapıldı. Bu yönetmeliğin 1 Ağustos’ta yapılacak YAŞ’ta uygulanmamasına, 22 Haziran tarihli KHK ile zemin hazırlandı. Hükümet yetkilileri, bunun nedeninin geriye doğru mağduriyetleri gidermek ve FETÖ’cülerin atılmasından kaynaklanan boşlukları doldurmak olduğunu, bunun için de eski sicil notlarının devre dışı bırakıldığını ifade etti.

FETÖ’cü subayların sicil notlarının yüksek olduğu ve kolay terfiye olanak oluşturulduğu, FETÖ karşıtlarının ise sicilinin bozulduğu belirtildi. Hükümet kaynakları, 2016 YAŞ’ında da benzer bir uygulamayla sicil notlarının devre dışı bırakılarak, değerlendirme yapıldığını, üç yıl önce tümgeneral olması gerekirken, sicili bozulduğu için bekletilen bazı tuğgenerallerin bu sistemle terfi ettirildiğini anlattı. KHK da dahil, son iki ayda yapılan hazırlıkların, özellikle Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi FETÖ’cülerin yoğun olduğu, atılan FETÖ’cülerden sonra kadro sorunu yaşanan yerlerde hareket kabiliyeti sağlayacağı ifade edildi. Hükümet kaynakları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda terfi konusunda kadro sorunu yaşanmadığını, diğer komutanlıklardaki bu sorun nedeniyle geçen yıl olduğu gibi rütbe almak için gereken zorunlu bekleme sürelerinin dikkate alınmadan, bir dizi terfinin yapılacağını anlattı.

YORUMLAR 18
  • Mehmet Yazar 6 yıl önce Şikayet Et
    TAI şirketinde de 1998-2004 arası 28 Şubat terörü ile bir çok insan keyfi olarak işinden edildi. Bunlar hakkını kimden alacak peki ?
    Cevapla
  • Atılmış ögrenci 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki bundan önce hiç suçu kabahati olmadığını atılan öğrenciler ne olacak
    Cevapla
  • hyr 6 yıl önce Şikayet Et
    asker olup vuranlar pişmanlıktan faydalanıyor da öğretmen olup ömründe silah görmeyenler direk atılıyor. imansız kemalistler restiniz görüldü. kurtuluşunuz yok.
    Cevapla
  • anki 6 yıl önce Şikayet Et
    15 temmzu veya 17 25 aralıktan önce fetö bankasından kredi kullanan dersanesine okuluna gidenleri fetöcü olarak yaftalanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir. çocuğunu buralara gönderenler işten atılmamalı.
    Cevapla
  • Uğur 6 yıl önce Şikayet Et
    17-25 aralık tamamda,sonrası için neden af gelecekmiş. Devlet bunlar haşhaşi, terörist demedimi bunlar hain demedimi yargı süreci başlatmadımı bunlar için.neden hala peşinden gittiler.
    Cevapla
  • Ayçiçegi 6 yıl önce Şikayet Et
    Fetö ölürkende son sözunüz olur sanırım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki