Sivas'ta asker taşıyan araç devrildi: Bir şehit

Sivas'ta görev hazırlığı için birliklerine giden askerlerin bulunduğu otomobilin refüje çarpması sonucu bir uzman onbaşı hayatını kaybetti, 5 asker yaralandı.

GİRİŞ 26.06.2017 13:06 GÜNCELLEME 26.06.2017 17:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sivas Asayiş Jandarma Komando Bölük Komutanlığı emrindeki Jandarma Uzman Onbaşı Hamza Dede'nin (25) kullandığı 58 TY 613 plakalı otomobil, Sivas-Ankara karayolu Devlet Su İşleri kavşağında refüje çarptı.

Sürücü ile jandarma uzman onbaşılar Murat Yalçın (23), Mevlüt Gümüş (23), Bekir Kara (23), Sefa Özdemir (23) ve Muhammet Tekin (23) yaralandı.

Kentteki hastanelere kaldırılan yaralılardan Dede, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Askerlerin, Yıldızeli ilçesi Banaz köyünde düzenlenen 28. Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri için görevlendirildiği, kıyafet değiştirme ve teçhizatlarını almak üzere birliklerine giderken kazanın meydana geldiği bildirildi.

Manisa'nın Saruhan ilçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Onbaşı Hamza Dede'nin cenazesi, Nuri Demirağ Havalimanı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketine gönderilecek.


 

ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ HAMZA DEDE

ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU 

Hastane morgundan alınan şehit Jandarma Uzman Onbaşı Hamza Dede'nin cenazesi konvoy eşliğinde Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na götürüldü. Burada şehidin özgeçmişi okunduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. Törene Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkan Vekili Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Üniöversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız, Sivas İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Sivas Emniyet Müdürü Turan Aksoy, bazı protokol üyeleri ile şehidin silah arkadaşları katıldı. Kuran okunması ve dua edilmesinin ardından omuzlara alınan şehit Dede'nin cenazesi, apron girişinde bekleyen cenaze aracına kadar taşındı. Bu sırada tabutun taşınmasına eşlik eden ve aynı kazada hafif yaralandıktan sonra taburcu edilen silah arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. Askerleri, diğer arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Hamza Dede'nin cenazesi, askeri uçak ile memleketi Manisa'ya gönderildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • kalu bela 6 yıl önce Şikayet Et
    yozgatlıya katılıyorum. reisin almanyaya gitmesi sakıncalı Allah muhafaza. büyük bir kurtuluş mücadelesi yaşanıyor başbakan gitsin
    Cevapla
  • zehra yiğit 6 yıl önce Şikayet Et
    bu araçlar neden devriliyo
    Cevapla
  • Erdal 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyorum.
    Cevapla
  • Pelin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ZPT ler yani Zirhli Personel Tasiyicilarin ic güvenliginde bir sorunmu var veya askerler kemerlerini takmiyorlarmi anlamiyorum
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    haberi iyi oku.özel araç kazası.
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bi araç niye devrilir?dikkatlı kullan kardeşim yav biraz zaten hergün şehidimiz geliyor yetmiyormu yani...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?