Bakan açıkladı! Canlı bombanın üzerine atladılar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'da 5 canlı bombanın yakalandığı operasyonla ilgili ayrıntıları açıkladı.

GİRİŞ 26.06.2017 13:55 GÜNCELLEME 26.06.2017 14:25
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör operasyonlarına ilişkin, "Şunu çok net söyleyeyim; önümüzdeki aylarda biraz daha bu konuda operasyonlarımız hem yoğunlaşacak hem de bu operasyonlarda farklı neticeler de olabilecek." dedi.

Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

ÜZERİNE ATLADILAR

Bakan Soylu, buradaki konuşmasında, bombalı saldırı hazırlığındaki 5 teröristin yakalandığını hatırlatarak, "Kahraman arkadaşlarımız, Hatay’a intikal etmeye çalışan 5 DEAŞ’lı teröristin üzerine atlayarak onları etkisiz hale getirdiler. Bu şu demektir; 'Sen milletimize bir şey yapma. Üzerine atlayarak onu etkisiz hale getireyim, benim canıma ne olursa olsun' Bu üstün düşünce ve üstün bir anlayıştır." ifadesini kullandı.

VAN'DAKİ OPERASYON

Dün de Van'da kenti karıştırmak isteyen 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Soylu, "Bütün arkadaşlarımız, güvenlik kuvvetlerimiz her biri en üst seviyede bir dikkatle ve yüksek moralle görevinin başındadır. Bu konuda milletimiz hangi kararlılık içindeyse, gerek komutanlarımız, gerek emniyet müdürlerimiz, gerek canparelerimiz, gerek güvenlik korucularımız her birisi aynı kararlılık içindedir." diye konuştu.

FARKLI NETİCELERİ OLACAK

Türkiye'nin, tarihinin en önemli terör mücadelesini verdiğini belirten Soylu, "Şunu çok net söyleyeyim; önümüzdeki aylarda biraz daha bu konuda operasyonlarımız hem yoğunlaşacak hem de bu operasyonlarda farklı neticeler de olabilecek. Şehirlerdeydiler tasviye ettik, şehirlerin yakınlarındaki köylerdeydiler tasviye ettik ve sınırlarımızdan içeri girmelerini engelleyebilmek için Suriye sınırı ve İran sınırı başta olmak üzere duvarlar gerçekleştiriyoruz. Suriye sınırının önemli bir bölümünü duvarlarla kapattık ve teknolojik birtakım katma değerlerle de besleyeceğiz ve oraları emin bir hale getireceğiz. Aynısını İran sınırımızda da ihale ettik ve yapılmaya, şimdi mayınlar temizlenmeye başlandı." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • cobbo 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın soylu nisan ayında bize bi sürprizin olacaktı ne oldu
    Cevapla
  • ülkücü 6 yıl önce Şikayet Et
    idam gelcekti guya bunlar hep lafta
    Cevapla
  • diyari mevlana 6 yıl önce Şikayet Et
    ee ne olacak canlı bombalar cansıza ne zaman çevrilecek bu hainler idaaaaaaaaam istiyor ummet Allah'ını seven kulak versin bu sese
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Polisin canı pahasına bu çalışmaları başardığı sözle deklare ediliyor, ancak özlük hakları ile ilgili hiç bir adım atılmıyor. Lütfen sayın büyüklerimiz....
    Cevapla
  • dogan 6 yıl önce Şikayet Et
    önce can güvenliği sağ ele geçirmek değil,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız