Ukrayna'daki patlamanın suikast olduğu belirlendi!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden kişinin, Ukrayna Savunma Bakanlığı'nda görevli bir albay olduğu açıklandı.

GİRİŞ 27.06.2017 09:48 GÜNCELLEME 27.06.2017 13:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna basınına göre Kiev’deki patlamada hayatını kaybeden kişinin kimliği belli oldu. “Strana” gazetesinin verdiği bilgilere göre hayatını kaybeden kişi Savunma Bakanlığı’nın istihbarat kısmında çalışan Albay Maksim Shapoval olduğu belirtildi. Shapoval’ın kimlik kartının olay yerinde bulunmasıyla kimliği tespit edilebildiği aktarıldı. 

PATLAMADA "RUSYA PARMAĞI"

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de seyreden bir araca yerleştirilmiş bomba infilak etti. Ukrayna basınında yer alan haberlere göre, patlayan aracın içinde Ukrayna Savunma Bakanlığı'nda görevli Albay Maksim Shapoval bulunuyordu. Olayın bir terör saldırısı gibi değerlendirildiği belirtilirken, en güçlü ihtimalin suikast olduğu ifade ediliyor. Ölen üst düzey yetkilinin Rusya'nın Ukrayna'daki faaliyetlerine karşı aktif olarak görev aldığı belirtilirken, Ukrayna basının 'suikastın Rusya tarafından' yapıldığı ihitimalini dile getirdi.

"TERÖR SALDIRISI"

Ukrayna İçişleri Bakanlığı basın sözcüsü Artem Shevchenko’nun yaptığı açıklamaya göre olay “terör saldırısı” olarak nitelendirildi ve gerekli soruşturmaları askeri savcılık yürütecek. Buna ek olarak aracın patlamasına bir düzeneğin sebep olduğunu fakat daha detayların bilinmediğini ekledi.

YORUMLAR 1
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika bir yandan ingiltere bir yandan israil bir yandan çin bir yandan iran bir yandan rusya bir yandan... dünyayı karıştırıyorlar........
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!