'Karım boş olsun' diye yemin ettim

FETÖ’nün emniyet teşkilatına sızmak için çaldığı 2011 Komiser Yardımcılığı sorularını verdiği mensupları yemin seanslarını anlattı.

'Karım boş olsun' diye yemin ettim
'Karım boş olsun' diye yemin ettim
GİRİŞ 28.06.2017 07:19 GÜNCELLEME 28.06.2017 07:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yıllardır sınav sorularını çalarak devlet kurumlarına sızan FETÖ’nün 2011 Komiser Yardımcılığı sınav hırsızıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada önemli itiraflara ulaşıldı. FETÖ abileri tarafından hücre evlerinde sorular ezberletilerek sınavı kazanan örgüt mensuplarından önemli bir kısmı etkin pişmanlıktan faydalanmak istediklerini belirterek itirafçı oldu. İtirafçılar adli kontrolle serbest bırakıldı.

SORULAR DEV EKRANDA

İtirafçı Hasan C., 2007'den itibaren sınava girdiğini ancak kazanamadığını, 2011'de Murat isimli bir arkadaşıyla bir öğretmen vasıtasıyla örgütle tanıştığını savunurken, “Trabzon’a gittik. Orada bir evde kaldık. Öğretmen getirdiği Kur’an’a el bastırdı. Sonra eşim, annem, babam ve çocuklarımın üzerine yemin ettirdi. Karım ‘boş olacak’ diye yemin ettim. Şaşırdık, aklım tutuldu. Sonra ekran kurdu, soruları duvara yansıttı. Şıkları ezberlemeye başladım” dedi.

ÇOCUĞUMUN ÖLÜSÜ ÜZERİNE YEMİN ETTİRİLDİ

Şüphelilerden Salim T. de bu sınava 5 yıl boyunca girdiğini ancak kazanamadığını belirterek, şunları söyledi: “Soruların verildiği şeklinde duyumlar aldım. Bunun üzerine bu kişilerle irtibata geçtim. Ordu ilinde sınav çalışma grubu ile çalışma yaptık. Bu grupta bizimle ilgilenen Ali İhsan kod isimli bir şahıs vardı. Bu şahıs beni Trabzon’a gönderdi. Burada bizi İlker isimli bir öğretmen karşıladı. Gittiğimiz evde Kur’an’a tek el bastırıldı ve bize yemin ettirildi. Çocuğumun ölüsünün üzerine bile yemin ettirdiler. Sonra bize bir odada slayt ile duvara yansıtılmış sorular bize ezberletildi. Bu sorular da sınavda çıktı. Bu örgütün üyesi olmadım ancak sınavları kazanamayınca bu örgüte yakın olmayan hiç kimsenin yükselemeyeceğini anladım. Görevde yükselme hırsı ile bunlara bulaştım.”

SORU HIRSIZI ÖĞRETMEN

Hasan K. ise sınavdan 4 gün önce öğretmen olduğunu söyleyen şişman orta boylu birisinin eve geldiğini belirterek, “Kur’an’a el bastırdı. Yemin ettirdi. Sonra soruları slayt halinde duvara yansıttı. Soruların bir kısmı sınavda çıktı” ifadelerini kullandı.Daha önceleri bu yapıyla iltisakının olmadığını ileri süren Erkan G. de aracılık eden komşusunun soruları verdiğini belirtti. Sınav sorularını birlikte aldığı FETÖ’cü polislerin isimlerini de söyleyen Erkan G., "ByLock'tan bana sadece dua gönderdiler” dedi.

YORUMLAR 3
  • Eci 6 yıl önce Şikayet Et
    Haketmediğin yerlere gelmek için kul hakkı yersen o hakkını yesipin insanlar Yaradana dua eder hakkımı yiyenlere hakkım zehir zıkkım olsun hakkımı onlardan al Allah ım diye.gün geçer ay geçer yıl geçer Rabbim duaları kabul edendir yanlızca zamanını bekler işte zamanı gelince dünya menfaati için hak yiyenler baş aşağı çevrilirler Allah ın adaleti ne güzeldir
    Cevapla
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: ağzımda tüy bitti. bu adamın dini islam ile yakından uzaktan hiç ama hiç ilgisi yok. teğet bile geçmiyor. kendisine yazık etmiş. hemde çok yazık etmiş.
    Cevapla
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    kazanman sartmiydi baktin oyle yemin ettiriyorlar vazgecseydin rizki veren ALLAH dir...haram degil helal yeseydin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu