Abdullah Gül Rus televizyonuna konuştu

Türkiye'nin Kürtlere karşı olmadığını belirten Abdullah Gül, Suriye'de PKK bağlantılı gruplara karşı çıkıldığını vurguladı.

Abdullah Gül Rus televizyonuna konuştu
Abdullah Gül Rus televizyonuna konuştu
GİRİŞ 28.06.2017 08:18 GÜNCELLEME 28.06.2017 08:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rus RT televizyonuna verdiği röportajda Suriye'de 6 yıldır devam eden iç savaşı değerlendirdi.

İSTİKRARDAN YANAYIZ

Suriye ve Türkiye arasında 900 kilometrelik bir sınırın olduğunu ve sorunun Türkiye'de de hissedildiğini belirten Gül, "Bu sorunun çözümünde bizim de yer almamız lazım, çünkü bu sorun bizim için de tehlike oluşturmakta. Bu ihtilaf sonucunda Türkiye'de 3 milyondan fazla Suriyeli mülteci bulunuyor. Biz Suriye'de istikrar ve çözümden yanayız. Suriye halkının kendi evlerinde mutlu ve güven için yaşayabilmesini istiyoruz. Bizim Suriye veya diğer komşu ülkelere yönelik başka bir niyetimiz yok. Bizim onlarla herhangi bir arazi tartışmalarımız veya çıkar itilaflarımız da yok." ifadelerini kullandı.

KÜRTLERE KARŞI DEĞİLİZ

Suriye'nin kuzeyinde durumun gerginleşmesine dikkat çeken Gül şunları dile getirdi: "Şunun altını çizerek belirtmemiz lazım: Biz Kürtlere karşı değiliz. Bizi bağlayan çok şey var ve biz defalarca onları koruduk. Suriye'de de Irak'ta da. Türkiye'de çok sayıda Suriyeli Kürt mülteci var.

PKK BAĞLANTILI GRUPLAR...

İşte bizim karşı çıktığımız konular şunlar: PKK ile bağlantılı bazı Kürt gruplar kontrol ettiği arazileri genişletiyor ve bölgenin nüfus oluşumunu zorla değiştiriyor. Bu tabii ki kabuledilemez ve intikam eğilimlerinin körüklenmesine neden olur. Türkiye Suriyeli Kürtlere mutluluk ve refah arzuluyor. Biz onları tehdit olarak görmüyoruz. Bize göre, kendi arazisini genişleten ve Suriye içinde özel devlet kuran somut Kürt grupları tehdit oluşturmakta. Onlar ülkenin arazi ve siyasi bütünlüğünü tehdit ediyor ve bu da bizi endişelendiriyor."

YORUMLAR 9
  • ccc 6 yıl önce Şikayet Et
    Kayserili hemserimi cekemeyenler c a t l a s i n ! A.Gule pkk li demek milliyetci vatan dostuna degil anca VATAN HAININE yakisir.
    Cevapla
  • hakkı coşkun 6 yıl önce Şikayet Et
    münafıklar boş durmuyor aralarını açmak için ne yorumlar yazıyorlar.ikiside devlet adamı birbirinden değerli. hem insan kusursuz olmaz. kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
    Cevapla
  • TuraN 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin... Osmanlı kardeşim
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi arazileri derken? Abi sen konuşma ya.
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    TC.cumhurbaşkanı olacaksın hırsına kurban olup pkk ya bağlı guruplar diyeceksin.Desene ypg, pyd terör örgütleri,tabii diyemessiniz abd kızar yoksa değilmi hazır kıta bekleyin bakalım reise bişey olsada dümene geçme talimatı gelse demi..Allah bizim ömrümüzden islama vatana hizmet eyleyenreise versin
    Cevapla
  • Oğuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şey ikisi, pkk demekten çekinmeyen adam pyd demekten mi çekinecek, biraz düşünerek yorun yapın
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Gerçek Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu kadar seviyesi düşük yorumları okudukça üzülmek elde değil. Siz aslın da reisi zırnık adar sevmiyorsunuz işiniz gücünüz araları bozulsun diye uğraşmak
    Cevapla
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi