13 günlük Cuma açlıktan öldü!

Yalova'da derme çatma bir kulübede yaşam savaşı veren mülteci ailenin 13 gün önce doğan Cuma isimli bebekleri, beslenme sorununa dayalı olarak açlıktan öldü.

GİRİŞ 28.06.2017 10:44 GÜNCELLEME 28.06.2017 13:40
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Suriye'deki iç savaştan kurtulmak için Türkiye'ye kaçan, ardından da Yalova'da derme çatma bir kulübeye yerleşerek yaşam savaşı vermeye başlayan mülteci ailenin 13 gün önce doğan Cuma isimli bebekleri, beslenme sorununa dayalı olarak açlıktan öldü. 

Suriyeli ailenin Suriye'deki dramları, sığındıkları Türkiye'de de devam etti. İç savaşta birçok yakınını kaybeden Muhammad ve İman Kadah çifti, önce Türkiye'ye daha sonra da Yalova'ya gelerek yerleştiler. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Beste Sokak üzerinde tahta ve muşambalarla oluşturdukları derme çatma kulübeye Suriye'deki savaştan kaçan birkaç aile ile birlikte yerleşen çift, burada yaşam mücadelesi vermeyi sürdürdü.

MAMA ALACAK PARA YOK

Bundan 13 gün önce çiftin Yalova Devlet Hastanesi'nde bir bebekleri dünyaya geldi. Minik çocuğa doğduğu gün olan Cuma adı verildi. Minik yavruya mama alacak parası olmayan anne, çaresizce bebeğini emzirmeye çalışsa da minik yavru bir türlü anne sütünü kabul etmedi. Bunun üzerine güçsüz düşen bebek, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

ÖLDÜĞÜNÜ FARK ETTİ

Uzun bir süredir neredeyse susmaksızın ağlayan Cuma bebeğin uzun süre sessiz kalmasından şüphelenen anne İman Kadah bebeğini kontrol ettiğinde öldüğünü fark etti. Olay yerine gelen polis ekipleri ise çok az Türkçe bilen çiftle diyalog kurmakta zorlandı. Bebek bir ambulansa konularak ölüm sebebinin anlaşılması için Yalova Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.

Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 31
  • vatandaş niyazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hangi müslüman bakacak, her gün suriyelilere ateş püsküren müslümanlar mı? İnsanlık ölmüş te bari müslümanlık ölmeyeydi..
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaşadığımız yerde biz arkadaşlarla beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Burada Suriyeli bir kaç aile vardır Onlara ev tuttuk eşya aldık para verdik iş bulduk vs... Bir aile var ki yüreğimiz daha çok burkuldu. Bu ailenin 4 çocuğu var ama çocuklardan yalnızca 1 tanesi kendilerinin. Diğer 3 çocuk savaşta Anne ve Babalarını kaybetmişler. Bu çift ise o çocuklara sahip çıkıp Anne ve Baba olmuşlar. Onlar nereye bunlar oraya hesabı. daha 2-4-7 yaşlarındalar. Kendi çocukları 10 yaşında ve bir kız çocuğu diğer 2 çocuklarını onlarda kaybetmiş. Yani ne desek boş. Mahalleli, halk yardım etmeli. İnsanımız çok vurdum duymaz... Her şeyi devletten beklemeyin kardeşim
    Cevapla
  • Sah damar 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüregim acidi ne yazsam düsüncelerimi anlatamam,Rabbim c c bizlere hidayet versin Insaallah...
    Cevapla
  • mahoo 6 yıl önce Şikayet Et
    yalovada kaymakam ne iş yapar vali ne iş yapar ?
    Cevapla
  • MUŞLU 6 yıl önce Şikayet Et
    Offff işte Müslümanlığın öldüğünü gösteren gerçekler. ALLAH hepimizi ıslah etsin. Tüylerim diken diken oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması