Yeni Meclis için yer aranıyor

İsmail Kahraman'ın talebi sonrası bürokratlar TBMM binası için yeni yer tartışmasına girdi.

Yeni Meclis için yer aranıyor
Yeni Meclis için yer aranıyor
GİRİŞ 01.07.2017 07:58 GÜNCELLEME 01.07.2017 08:01
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın milletvekillerine gönderdiği mektupta, yeni bir Meclisbinası yapılması gerektiği yolundaki ifadeleri, bürokratları harekete geçirdi.

YENİ BİNA TARTIŞMALARI

Meclis’te yeni bina tartışmaları, Anayasa değişikliğiyle milletvekili sayısının 600’e çıkartılması ve bakanların da milletvekilleri arasından seçilmeyeceği yeni bir sistemin kabul edilmesiyle alevlendi.

472 VEKİL İÇİN ODA BULUNUYOR

Meclis’te halen 472 milletvekili için oda bulunuyor. Bakan olan veya gruplarda ya da TBMM yönetiminde görev yapan milletvekilleri için ayrı oda bulunmuyor.

100 ODA İHTİYACI

Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkmasıyla 100 odaya daha ihtiyaç olacak. Bina ihtiyacının karşılanması için, 15 Temmuz sonrası yıkılan eski Halkla İlişkiler Binası’nın yerine yeni bir bina yapılması planlanıyordu.

BÜROKRATLAR BİNA ARAYIŞINA GİRDİ

Yeni binanın temelinin atılması beklenirken, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın milletvekillerine gönderdiği mektupta Meclis binasının artık yetersiz kaldığını belirterek yeni bir bina temennisinde bulunması, yeni bir tartışma başlattı. İnşaat işlerini yürüten bürokratlar olası bir talep durumunda hazırlıklı olmak için şimdiden yeni kampus arayışına başladı.

YORUMLAR 19
  • Burun spreyi 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir Meclis binasının yapılmasını ben de istiyorum.Ama madem yenisi yapılacak neden eski bina tadilata sokulup milyonlarca lira harcandı?
    Cevapla
  • Suna Yıldızoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Madem yeni bir yer yapılacaktı neden milyonlarca lira harcanıp yeniden dekore edildi?Ha Chp'li vekil 1.milyon 200 bin Tl cep faturası ödetmiş ha yapılan tadilat.
    Cevapla
  • dertli 6 yıl önce Şikayet Et
    son 5 sene de dünyanın parası harcandı yenileme tamirat bilmem ne için. madem böyle bir derdiniz var neden yaptınız? ne diyeceğimi bilemedim. yeni bina yapılmasına değil ne den o kdar masraf ettiklerine anlam veremedim. deveye sormuşlar neren eğri nerem doğru ki. Hersene bakarım Ankara samsun yolu tamiratta 40 yıldır daha 2 sene üst üste tamirsiz yıl görmedim. ne dersen de. ihaleyi vereni mi? alıp yapmayanı mı? gidip denetlemeyeni mi?
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan meclis başkanının parası bol
    Cevapla
  • Tuğşat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu israftır sözünden, yetmiyora geldik. Fakir, fukara, garip guraba sözlerini unuttuk en lüks araçlara yenileri eklendi, bir zenginledik ki dün israf, haram, kul hakkı dediğimiz ne varsa bize hak oldu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!