İzmir

"Komşu"dan Türklere davet

10:05 02 Temmuz 2017
"Komşu"dan Türklere davet

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Sığacık ile Sisam Adası'ndaki Karlovassi limanları arasında bu yıl mayıs ayında üçüncü kez başlayan feribot seferleriyle iki ülke arasındaki turizim ve ticarettin gelişmesi amaçlanıyor.

Seferihisar'dan feribotla Sisam Adası'na gelen gazetecileri konuk eden Karlovassi Belediye Başkanı Tasos Kalatzis, iki yaka arasında geçmiş zamanda çok fazla bir iletişim olmadığını ancak bundan sonra karşılıklı iletişime geçeceklerini söyledi.

"Eğer burada uzun zaman geçirirseniz buranın da sizin toprağınız gibi bir yer olduğunu düşüneceksiniz." diyen Kalatzis, "Biz size sevecen, iyi yaklaşan bir toplumuz bunun nedeni politik olarak da önemli işbirlikleri yapmaya açığız." ifadelerini kullandı.

Kalatzis, Seferihisar ile Sisam arasında başlayan feribot seferlerinin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini belirterek, daha önce bir çok kez ziyaret ettiği Türkiye'yi çok beğendiğini kaydetti.

Otel işletmecisi Katerina Stavrau ise Türkçe yaptığı konuşmasında, "Beraber bir deniz, hava ve bir kültür var. Bu yüzden biz beraber yaşamak zorundayız." dedi.

Seferihisar ile Sisam Adası arasında Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri karşılıklı olarak yapılacak seferlerin Sığacık'tan saat 08.00'de, Sisam Adası'nda ise saat 18.00'de olduğu gidiş-dönüş biletlerinin 39 avroya alınabileceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.