Beşiktaş ve Vezneciler saldırganları yakalandı

Beşiktaş ve Vezneciler'de gerçekleşen hain saldırının failleri yakalandı.

GİRİŞ 13.07.2017 11:08 GÜNCELLEME 13.07.2017 11:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul Valisi Vasip Şahin İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen terör operasyonlarında 44 kişinin yakalandığını açıkladı. Şahin, yakalananlardan birinin Dolmabahçe saldırısının organizatörü kadın terörist olduğunu belirtti. Operasyonlarda çok sayıda mühimmat da ele geçirildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin kentte yapılan terör operasyonlarıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Şahin, "4 ilde yapılan terör operasyonunda 44 kişi yakalandı" dedi. Yakalananlardan birinin, Beşiktaş saldırısında organizatör olduğu, keşifte bulunduğu ve bombalı araçtan son anda inip firar eden kadın olduğu belirlendi. Yakalananlar arasında Vezneciler saldırısının faili bir kadın da var. 

SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden opersayonlara ilişkin yapılan açıklamada ise şöyle denildi:  "İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Milli İstihbarat Teşkilatı ile koordineli olarak yürütmüş olduğu çalışmalarda; PKK/KCK terör örgütünün sözde özel kuvvetler hücresinin önümüzdeki günlerde İstanbul'da sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu yönünde bilgiler olde edilmesi üzerine, ilimizde 13 ilçede 105 adres ile Ankara, Diyarbakır, Hakkâri ve Kocaeli İllerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 44 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ 

Gözaltına alınan şahıslara ait evler ile 3 depo ve 4 ayrı iş yerinde yapılan aramalarda bombalı eylemlerde kullanılabilecek, 1 adet komutalı anahtar sistem, 2 adet saatli elektronik devre, toplam 161 kilo çeşitli derecede tahribat gücüne sahip patlayıcı (Amonyum Nitrat, Amonyum Sulfat, RDXH MX, TNT ve PENT htiva eden) 66 metre infilak fitili, 2 adet elektrikli kapsül, 3 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 kurusıkı, 2 7,65 tabanca, 2 pompalı tüfek, 1 adet havalı tüfek, 959 adet değişik çapta fişek, 3 hücum yeleği, 1 dürbün, 1 adet leşker olarak tabir edilen kıyafet ve çok sayıda örgütsel doküman ile dijital malzeme ele geçirilmiştir.

 

YORUMLAR 11
  • BOZKURT 6 yıl önce Şikayet Et
    kılıç kından çıkıp boynunu vurmayandan sonra hiçbir anlamı yok...üç çeşit sıcak yemek sıcak yatak gel keyfim gel...
    Cevapla
  • akıncı 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • gada 6 yıl önce Şikayet Et
    vasip baba bayburt senle gurur duyuyor
    Cevapla
  • boşver 6 yıl önce Şikayet Et
    vasip deyince acaba kar mı yağdı diyorum.
    Cevapla
  • Bendeki Sen 6 yıl önce Şikayet Et
    idam nerde idam???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk