Sahte dosyayla devletten yıllarca maaş almışlar!

Diyarbakır’da sahte raporlarla düzenledikleri dosyalarda kendilerini engelli gösterip, yıllarca devletten haksız yere maaş aldıkları tespit edilen 86 kişiye

Sahte dosyayla devletten yıllarca maaş almışlar!
Sahte dosyayla devletten yıllarca maaş almışlar!
GİRİŞ 16.07.2017 16:21 GÜNCELLEME 16.07.2017 16:21
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’da sahte raporlarla düzenledikleri dosyalarda kendilerini engelli gösterip, yıllarca devletten haksız yere maaş aldıkları tespit edilen 86 kişiye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde 10 şüpheli tutuklandı.

SAVCILIK DÜĞMEYE BASTI

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Ergani Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, “Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Resmi Belgede Sahtecilik” suç isnadıyla sahte engelli raporları tanzim etmek suretiyle haksız kazanç sağlayan ve devleti zarara uğratan 86 şüpheli ile soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “Soruşturma kapsamında, 74 şüpheli ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır. Anılan soruşturma bağlamında gözaltında bulunan 12 şüpheli 14 Temmuz 2017’de Cumhuriyet Savcılığınca Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş. 10 şüpheli 15 Temmuz 2017’de tutuklanmış, 2 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir” denildi.

YORUMLAR 47
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Felç geçiren birisi engelli olarak rapor almak için tam teşekküllü hastaneye baş vurdu sağlam raporu verdiler... başka bir durumdan dolayı rapor istendi baka lım sağlam raporu verecekler mi....!!!? Raporu
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya nın civisi çıktı . Dul maaşı için boşanan kadınlar. İlk koca maaşı için imam nikâh li kadınlar . Türkiye nin her yerinde .
    Cevapla
  • ozgur ata 6 yıl önce Şikayet Et
    butun engelliler kontrole cagrilmali ve kim engelli kim uckagitci belli olmali. Bu is sadece Diyarbakir'dan ibaret degildir muhakkak.
    Cevapla
  • Selçuk 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim bu 74 kişi serbest nasıl kalıyor benim aklım almadı. Daha hangi sahtekarlığı yapmaları lazım hemşerim. Allahını seven bi savcı kalmadı mı bu memlekette ya.
    Cevapla
  • Samii 6 yıl önce Şikayet Et
    Birde terörist olduğu halde maaş alan gerçek memurlar hatta mv ler var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!