İstanbul Eyüp’te kimliği belirsiz şüpheliler 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde saat 00.13’te sela okuyan imama saldırarak darp etti. Şişe ve maytaplarla yapılan saldırı güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Olay, Alibeyköy Karadolap Mahallesi Nene Hatun Camisi‘nde gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saat 00.13’te sela okumak için minareye çıkan Münip Polat, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin torpil diye tabir edilen patlayıcı maytapları cam şişelerin koyarak caminin avlusuna atmaya başladı.

Yoğun gürültüden dolayı selasını okuyamayan Polat minareden aşağıya inmek zorunda kaldı.Gürültünün nedeninin öğrenmeye çalıştığı sırada iddiaya göre mahallede ikamet ettikleri belirtilen şüphelilerin saldırısına uğradı. Bununlada yetinmeyen saldırganlar kardeşinin yardımına gelen emekli polis memuru olduğu öğrenilen Ethem Polata da yumruk ve sopayla saldırdılar. Caminin avlusu içersinde bulunan lojmandaki eşine de küfürler savunan ve taşlı saldırıda bulunan şüpheliler, evin camlarınıda kırarak kaçtılar.

Yorumlar 0 Yorum Var