Hakkari'de patlama! Valilik'ten yeni açıklama

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 1’i ağır 19 asker yaralandı.

GİRİŞ 17.07.2017 12:33 GÜNCELLEME 17.07.2017 17:32
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Olay, bugün saat 11.00 sıralarında Yüksekova'ya yaklaşık 20, İran sınırındaki Esendere Beldesi'ne ise yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ovaiçi köyü yakınlarında meydana geldi. İçerisinde askerlerin bulunduğu aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı inflak etti.

İlk gelen açıklamada meydana gelen patlamada, 4'ü ağır 17 asker yaralandığı bildirilmişti.

VALİLİK'TEN İKİNCİ AÇIKLAMA; YARALI SAYISI 19

Hakkari Valiliği, Yüksekova Esendere'de yaşanan patlamayla ilgili ikinci bir açıklama daha yaptı. Açıklamada yaralı sayısının 19 olduğu belirtilerek şöyle denildi: 

"17.07.2017 günü İlimiz Esendere Beldesinden Yüksekova İlçesine askeri personel taşıyan bir araca yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen EYP(el yapımı patlayıcı) saldırısı sonucu 19 askeri personel yaralanmıştı. Sağlık kuruluşlarından alınan son bilgilere göre 18 askeri personelin sağlık durumunun iyi olduğu, 1 askeri personelin ise hayati tehlikesinin devam ettiği anlaşılmıştır. Hayati tehlikesi bulunan askeri personelin sevk edildiği Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavisine devam edilmektedir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk silahlı Kuvvetleri'nden yapılan bilgilendirmede, "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Hakkâri İli Yüksekova İlçesi, Esendere Beldesi yakınlarında 17 Temmuz 2017 tarihinde intikal halinde bulunan askeri aracın geçişi esnasında el yapımı patlayıcının infilakı neticesinde 4'ü ağır olmak üzere 17 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek gerekli müdahalelere başlanmıştır. Bu hain saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz" denildi.

BÖLGEYE HELİKOPTER GÖNDERİLDİ

Esendere yolundaki patlamanın ardından Yüksekova'dan bölgeye helikopterlerin gittiği görülürken, Yüksekova-Esendere yolu da trafiğe kapandı.

Bölgede hava destekli operasyon başlatıldığı belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 58
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    1991 de acıyıp alırsan kürtleri olacağı bu kafir pkk!
    Cevapla
  • ozan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan her kürt pkk mi oluyor? ALLAH pkk belasını versin onların yüzünden Kürtler dislaniyor sana bisey soyleyemmi şu andaki sistem türkiyeye çok zarar verecek demedi deme
    Cevapla
  • kuzey 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar ver, onları ailelerine ve sevdiklerine bağışla, Amin, o satılmış kukla terörist hainlerinde belasını ver tez zamanda inşallah
    Cevapla
  • adsız 6 yıl önce Şikayet Et
    kandile ve afrine girin
    Cevapla
  • Yetti artık 6 yıl önce Şikayet Et
    Terör kelimesinden tiksinti geldi yetti artık
    Cevapla
  • nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiy neyi bekliyor anlamiyorum hani terör bitti bitti
    Cevapla
  • nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    türk atak olmali vurmali misliyle karsilik deyil basini ezmeli
    Cevapla
  • sami 6 yıl önce Şikayet Et
    korkak mehmet sen adini degistir looo
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ne beklemesi her gun en az 10 les ne olsun istiyon suriyeye girse sanki sehit verilmeyecek mi. karşında abd rusya olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar