Akılalmaz yöntemle profesörün tüm kariyerini çaldı

Profesörün tüm kariyerinin içerisinde bulunduğu bilgisayarını çalan hırsız kameralara böyle takıldı.

Akılalmaz yöntemle profesörün tüm kariyerini çaldı
Akılalmaz yöntemle profesörün tüm kariyerini çaldı
GİRİŞ 17.07.2017 14:50 GÜNCELLEME 17.07.2017 14:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde öğretim görevlisi olarak çalışan Profesör Zeki Parlak'ın tüm kariyerinin içerisinde bulunduğu şahsi diz üstü bilgisayarını otomobilinden çalan D.Ü. isimli hırsız önce kameralara ardından polise yakalandı.
Profesör Parlak önceki hafta Bayrampaşa Kartaltepe mahallesinde bulunan bir alışveriş merkezine gidip otomobilini cadde üzerinde yol kenarına park etti. Parlak'ın otomobilden inip kapıları kilitleyeceği esnafa D.Ü. isimli zanlı otomobilin arka kapısının kolunu çekerek hafif aralık bıraktı. Böylece araç kilitlenme sinyali verse de otomobilin hiç bir kapısı kilitlenmedi. 

Parlak otomobilden inip AVM'ye girdikten kısa süre sonra da otomobilin yanına gelen hırsızlık zanlısı otomobilin arka koltuğunda bulunan Parlaka ait laptop, flash bellek ve hard diski alarak kaçtı.

Kameralara yansıtan bu ayrıntı ve Parlak'ın şikayetiyle harekete geçen Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları kamera takiplerinden önce şüphelinin eşkalini ardından kimliğini belirledi.           

Kimlik tespitinin ardından harekete geçen polis zanlıyı Kağıthane'de yakalayarak gözaltına aldı. Geçtiğimiz Cuma günü yakalan ve hırsızlık suçlarından sabıkası olduğu belirlenen D.Ü sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 3
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Hocalarımızın geneli kopyala yapıştır yöntemi uyguladıkları için kariyeri çalınmış gibi bir durum söz konusu olamaz
    Cevapla
  • Abuzer from AnnArbor 6 yıl önce Şikayet Et
    Abartili bir baslik olmus. Akademisyenin kariyeri tasidigi laptopunda degildir. Tasidigi beyninde, edindigi tecrubesinde, yazdigi makalesinde, yonettigi tezlerinde, bitirdigi projelerindedir... Akademisyen elinden laptopunu alsan da / calsalar da yaptigi butun calismalari yeniden uretebilir - cunku o calismalar artik ondan bir parcadir
    Cevapla
  • nurettin demir 6 yıl önce Şikayet Et
    doktora tezlerini, makaleleri, bilgisayar programlarını en az iki farklı cd de taşınabilir harddiskte, olmadı googledrivede yedeklemek lazım. ben öyle yapıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!