O komutanlar terfi etti! 'Destek vereni vururum'

Darbe girişimi esnasında darbecilere karşı mücadele eden, Tümgeneral Musa Çitil ve Tümgeneral Ali Çardakçı terfi etti.

O komutanlar terfi etti! 'Destek vereni vururum'
O komutanlar terfi etti! 'Destek vereni vururum'
GİRİŞ 23.07.2017 12:37 GÜNCELLEME 23.07.2017 12:38
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

15 Temmuz gecesi Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde operasyonda olduğu sırada 8 bin personeliyle darbeye karşı duran ve personeline de, "Kim olursa olsun destek vereni alnının ortasından vururum" diyen dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil ile tankların Keban Barajından feribotla Elazığ'a geçirilmesini engelleyen dönemin Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı korgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutanı Yardımcısı oldu.

Çitil'de, FETÖ'cü savcıların kumpas kurup dava açtığı komutanlardan biriydi. Daha sonra beraat eden Çitil, terör örgütüne yönelik bölgede yapılan mücadelede de önemli rol oynadı. Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçesinde hendek operasyonlarını bizzat yönetti. Sur ve Silvan'ı terörden temizleyen Çitil, Lice'de aralarında 9 üst düzey yönetici teröristin de bulunduğu büyük operasyonları da bizzat yönetti. 

Aynı dönemde Tümgeneral Ali Çardakçı da Tunceli Jandarma Bölge Komutanıydı. Emrinde olan Hozat 51. Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü ise darbecilerle birlikte hareket ediyordu. Darbe girişimi gecesi Ankara'da olan Ünlü, tugayı arayarak, "Tankları feribotla Keban Barajından geçirip Elazığ'a götürün" emrini verdi. Durumu öğrenen Tümgeneral Ali Çardakçı'da 51. Piyade Tugayını arayarak, "Bu bir hain darbe girişimidir ve yasadışıdır. Kimse katılmayacak. Feribotlar da çalışmayacak ve o tanklar Elazığ'a gönderilmeyecek" emrini verdi.

Korgeneralliğe yükselen Çitil ve Çardakçı, Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevlerine getirildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı'na suikast timinin yakalanmasını sağlayan İl Jandarma Alay Komutanı Yavuz Fidan da tuğgeneralliğe terfi ederek Van İl Jandarma komutanlığı'na atandı. 

YORUMLAR 26
  • islam herşeyim 6 yıl önce Şikayet Et
    işte bu helal olsun devletime komutanlarımıza ne gerekiyorsa verilsin Allah onlardan razı olsun
    Cevapla
  • Yasin guclu 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapilan gorevlere odul veriliyorsa verdirilen sehitlerinde cezasi verilsin.. onca sehit icin bir subaya verilmis ceza varmi tarihte.. uzman cavus assubay dan şiringayla ksn alirlar subayi kimse bilmez..
    Cevapla
  • mustafa laz 6 yıl önce Şikayet Et
    dünya görüşünü bilmem ama HELAL KOMUTANIM
    Cevapla
  • Hamza 6 yıl önce Şikayet Et
    Lider taş arkasına saklansa millet DAP ardına saklanırmış. Geçmiltede darbe oldu tüm liderler korkak davrandı . darbe başarılı oldu. Şimdi kırmayab tüm dünyada zulme haksızlığa boyun eğmeyen bir lider var. Halkıda onun için darbecilere savaş açtı. Reis olmasa kimse evinden bike çıkmazdı
    Cevapla
  • Hmd 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizin gibi vatansever komutanlarimizi başımızdan eksik etmesin amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı