İzmir'de hırsızlık çetesi çökertildi

Cikar amacli suc orgutu kurarak hirsizlik yaptigi one surulen Izmir'in en buyuk hirsizlik cetesi olan 'Karanfil Çetesi'nin' 13 üyesi düzenlenen 'Kene' operasyonuyla yakalandı

İzmir'de hırsızlık çetesi çökertildi
İzmir'de hırsızlık çetesi çökertildi
GİRİŞ 03.05.2007 13:59 GÜNCELLEME 03.05.2007 13:59

İzmir Emniyet Mudurlugu Hirsizlik Buro Amirligi'nin 3 aydir yuruttugu calismalar sonucu duzenlenen 'Kene' operasyonu ile orgut kurarak is yerlerinden ve evlerden hirsizlik yaptigi one surulen 'Karanfil Cetesi'nin 13 uyesi yakalandi.


Edinilen bilgilere gore, cete uyeleri onceden belirledikleri isyerlerinden, evlerden kapi kilitlerini kirarak, kapi ve pencereleri alet yardimiyla esneterek hirsizlik yaptiklari ve caldiklari esyalari kiraladiklari arabalarla belirledikleri kisilere sattiklari ogrenildi.


Bu durumun anlasilmasi uzerine harekete gecen Hirsizlik Buro Amirligi Ekipleri 3 aylik calismalarinin sonucunda cete lideri V.D. (34), cete liderinin yardimcilari M.E.E. (30) ve C.O. (41), diger cete uyeleri H.O. (38), I.H.E. (33), E.A.
(26), M.T. (33), A.K. (28), M.A. (36), A.I. (34), E.K. (40), Y.Y. (16), F.D. (21)'yi yakalandi.


Cetenin toplam 26 kisiden olustugu, operasyon kapsaminda daha once yakalanan 10 kisinin ise ceza evinde yattigi, 1'inin asker oldugu, diger 2 kisinin ise firar oldugu belirtildi.

23 BIN SAYFA EVRAK


Polisin duzenledigi 'Kene' operasyonu ile yaptigi hirsizliklardan yilda yaklasik 3 trilyon para elde eden Izmir'in en buyuk hirsizlik cetesinin cokertildigi bildirildi.


3 ayda ev, isyeri, bufe gibi yerlerde 20 hirsizlik faaliyetinde bulundugu ogrenilen cete uyelerinin emniyetteki sorgulari sonucu 23 bin sayfalik evrak duzenlendigi belirtildi.


Operasyon kapsaminda daha once yakalan S.O.'nun G.O. adina duzenlenmis sahte kimlikle Selcuk Cezaevi'nde yatmakta oldugunun tespit edildigi ve bu isimle bircok suca karistigi ogrenildi.


Yakalanan sahislarin ev ve isyerlerinde yapilan aramalarda, 20 bin YTL degerinde medikal malzemesi, 3 adet plazma TV, 3 adet bilgisayar kasasi, 1 adet LCD monitor, 1 adet tabanca, 50 adet fisek, 2 adet kuru sikidan bozma tabanca, esrar maddesi, hirsizlik olaylarini gerceklestirdikleri 1 adet Hundai marka arac, 5 bin YTL degerindeki tekel urunleri ele gecirildi.


Polisin duzenledigi operasyon sonucu yakalanan 13 kisi emniyetteki sorgularinin ardindan adliyeye sevk edildi.


Zanlilarin adliyeye sevk edilmeleri sirasinda taskinlik yapan cete lideri V.D.'yi polislerin sakinlestirmeye calistigi goruldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?