Bu suya giren farklı çıkıyor... 'Uyuz Gölü'

'Uyuz Gölü' keşfedilmeyi bekliyor Sivas'ın merkeze bağlı Gümüşdere köyünde bulunan, yer altından çıkan, halk arasında 'Uyuz Gölü' olarak bilinen kaplıca keşfedilmeyi bekliyor.

Bu suya giren farklı çıkıyor... 'Uyuz Gölü'
Bu suya giren farklı çıkıyor... 'Uyuz Gölü'
GİRİŞ 25.07.2017 12:01 GÜNCELLEME 25.07.2017 12:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Gümüşdere köyünde kaşıntıya, romatizmaya, egzamaya, mantara, yorgunluğa iyi geldiği iddia edilen kaplıca çevre köy halkının ve çocukların uğrak yeri oldu. Halk arasında 'Uyuz Gölü' olarak da bilinen doğal göl keşfedilmeyi bekliyor.

Gümüşdere köyü muhtarı Veli Karavelioğlu çok uzun zamandır kaplıcanın olduğunu belirterek,"Buraya biz çocukken, Çorum'dan, Tokat'tan, Yozgat'tan Kayseri'den keçi uyuzunu götürüyor diye keçilerini getirirlerdi. Bir taraftan giren keçi, diğer taraftan uyuzunu atıp çıkardı. Arazide ekin biçerken, çalışırken ne kadar yorulursak yorulalım bu suya gelince anadan doğmuş gibi dönüyoruz. Şuanda bir çok yerden insanlar geliyor, egzamaya, mantar hastalığına, bütün diz ağrılarına falan tamamen ilaç. Geçen biri geldi 'Ankara'ya, İstanbul'a götürdüm çocuğuma ilaç bulamadım ben bu suda devayı buldum' diyor. Şu su kıymeti bilinmeyen bir su, yetkililer gelsin bir görsünler. Egzaması olan, mantar hastalığı olan, romatizması olan gelsin girsin suya, deva bulamazsa kabahat bizde o zaman. Ben buraya Maden Teknik ve Arama Müdürlüğü'nü getirdim, Devlet Su İşleri'ni getirdim, hiç birinden hala dönüş olmadı. Eğer bu su Avrupa'da olsaydı, Türkiye'den Avrupa'ya şifa için giderlerdi. Buradan yetkililere sesleniyorum, Allah rızası için gelin bakın şu suyu boş geçirmeyin" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • ulkede 6 yıl önce Şikayet Et
    Cok bozuk uyuz varki kimi sokacaksin suya suya yazik muhtar emmi koylunuz girsin bozuklar gelirse o guzelim suyunuzu bozar hersey para degil
    Cevapla
  • tabiat 6 yıl önce Şikayet Et
    Elin gavuru olsa bu suyu hastaneye cevirirdi bizim yetkilierde cokta umrunda kendi evi damina bakmiyani amir memur yetkili yapara kiymet bilen yoki
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    boşuna uğraşma muhtar. ne zaman rant olursa o zaman ünlenir orası.
    Cevapla
  • gakkoş hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    gardaş sen sivasın neresindensin diye sorasım geldi. Sivası koca memleket. neresi. Zara, su şehri (susuzdur) hafik, gemerek, yıldızeli, ümranlı neresi gardaşş
    Cevapla
  • FatihN 6 yıl önce Şikayet Et
    Eşimin sülalesinde egzema hastalığı neredeyse herkeste mevcut. Şayet söylenildiği gibi bu su şifa kaynağı ise gidilebilir. Oraya gidipte şifa bulan varsa bizi bilgilendirirse seviniriz. Rabbim tüm hastalara Şafi ismiyle şifa versin.
    Cevapla
  • MİSAFİR 6 yıl önce Şikayet Et
    Bazı egzama türleri için: Akşam sessiz bir ortamda bir bardak suya, suyun duyacağı şekilde yedişer defa Fatiha, Ayetelkürsi, Kafirun, İhlas, Felak, Nas, ve "Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm" oku, suya üfür ve besmele ile şifa niyetine iç ve yat. Sabah kalktığınızda egzamadan eser kalmayacak. Beni görseniz korkardınız, doktor ve ilaç fayda etmedi. Kendim denedim, sonuç inanılmazdı. Egzamaya benzer bazı cilt hastalıkları aşırı stresten ya da buğdaydan yapılmış ekmek ve unlu mamullerden de olabiliyor. İki üç hafta bunlardan uzak durun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!