Alman pilot 'korktum' dedi! Türkiye'ye uçmadı

Almanya'nın Stuttgart şehrinden Ankara'ya geçen cumartesi yapılacak uçuşun, ‘pilot Türkiye'ye uçmaya korktuğu için' iptal edildiği öne sürüldü.

Alman pilot 'korktum' dedi! Türkiye'ye uçmadı
Alman pilot 'korktum' dedi! Türkiye'ye uçmadı
GİRİŞ 25.07.2017 15:36 GÜNCELLEME 25.07.2017 17:32
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumartesi günü Stuttgart'tan Ankara'ya planlanan uçuşun iptal edilmesinin nedeniyle Eurowings şirketi tarafından bir mürettabatın ani bir şekilde hastalanması olarak gösterilmişti. Açıklamada, "Eurowings'in 4U2904 uçuşu, pilotlardan birinin hasta olduğunu söylemesi üzerine iptal edildi. Kısa bir süre kala haber verildiği için, maalesef bu uçuş için yeni bir pilotla değişiklik yapılamadı."

Uçağa binmek isteyen ve bunun mümkün olmadığı bildirilen yolculardan birisi ise olay yerinden paylaştı. 

Öznur Dede'nin olay yerinden çektiği ve ağabeyi İlhami Dede tarafından Facebook'ta paylaşılan fotoğrafta, uçağın iptal edilmesine öfkelenen yolcularla polisin konuştuğu görülüyor. 

Almanya'da yayın yapan ARD kanalına konuşan bir yolcu ise kendisine şirketin aynı gerekçeyi sunduğunu söyledi. Olayla ilgili konuşan Öznür Dede'nin ağabeyi İlhami Dede, yolculara pilotun ‘siyasi endişelerinden' dolayı uçuşun iptal olduğunu söylediğini aktardı. 

Alman basını, söz konusu iddiaya geniş yer ayırdı. Alman welt.de haber sitesi olayı "Eurowings pilotunun korkudan Türkiye uçuşundan kaçındığı belirtiliyor" ifadesiyle duyurdu. 

AÇIKLAMA GELDİ

 Almanya’nın Stutgart kentinden Ankara’ya geçtiğimiz Cumartesi günü uçuşun pilotunun Türkiye’ye uçmaya korktuğu için seferin iptal edildiği konusunda çıkan haberler üzerine Eurowings Havayolları bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi, “" Eurowings Havayolları'nın 4U2904 numaralı Stuttgart-Ankara uçuşu görevli pilotun hasta olduğunu bildirmesi üzerine iptal edilmiştir. Bu haberin uçuştan kısa bir süre alınması nedeni ile pilotun yerine yeni bir pilot atanması mümkün olmamıştır. Yolcularımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Eurowings Ankara da dahil olmak üzere tarifeli tüm Türkiye uçuşlarına devam etmektedir."

HÜRRİYET

YORUMLAR 28
  • zafer 6 yıl önce Şikayet Et
    türk sirketleri bir bileti gidis donus 700 euro istiyor. nasil binelim el vicdan. fiyatlari dusurmeleri lazim
    Cevapla
  • sanri 6 yıl önce Şikayet Et
    hiçbir gurbetçi bu alaman gâvur şirketiyle uçmasın bir daha da görsün siyaseti... o kadar Türk havayolu şirketi var, onlarla uçun Hans'a ders olsun!
    Cevapla
  • Namık 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk şirketlerine izin vermezse otobüsle mi gelsinler?
    Cevapla
  • tek gercek allah 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk hava yollarini tercih ediniz hem konforlu hemde kaliteli haydi hayirli yolculuklar (:
    Cevapla
  • AYH 6 yıl önce Şikayet Et
    almanyada böyle bir haber duymadim okumadim. yalan olabilir.
    Cevapla
  • bekir sağlam 6 yıl önce Şikayet Et
    hepsi bir oyun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri