Müftülere nikah yetkisi rahatsız etti!

Metin Feyzioğlu, mütfülük nikahının laik düzeni doğrudan tehdit ettiğini, uygulamanın yanlış olduğunu ifade etti.

Müftülere nikah yetkisi rahatsız etti!
Müftülere nikah yetkisi rahatsız etti!
GİRİŞ 27.07.2017 09:54 GÜNCELLEME 27.07.2017 09:55
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, müftülerin de nikah kıyabilmesini öngören düzenlemenin laik düzeni tehdit ettiğini savundu.

LAİK DÜZENE TEHDİT

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Feyzioğlu, tasarıyı kaygıyla karşıladıklarını belirterek,“Toplum, ‘müftüye nikah kıydıranlar’ ve ‘belediyeye nikah kıydıranlar’ diye bir kez daha bölünecektir. Müftülere nikah kıydıranların ne kadar dindar, belediyelere nikah kıydıranların ise dinsiz olduğu teması işlenecektir. Toplumumuzun karşı karşıya olduğu farklı kırılma hatları, bu defa doğrudan doğruya toplumun bel kemiği olan aile kurumunun içine girecektir. Masumane gibi görünen gerekçelerle takdim edilen müftülük nikahının resmileşmesi laik düzeni doğrudan tehdit etmektedir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 57
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    açıkça şirk e giriyor. şirke girenlere ne denir
    Cevapla
  • yükselin biri 6 yıl önce Şikayet Et
    toplum zaten bölündü vatan haini ve din düşmanlarıyla vatan sever inançlı halk olarak. bu şahıs takdire şayan biçimde açıkça tarafını belli ediyor. be adam din olmasa evliliğin ne anlamı var hiç düşünmüyormusun? artık bu geri kafalı yobaz düşünceleri bırakın. vatan sever ve inançlı halkın saffına geçin
    Cevapla
  • İbramın oğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam foğru söyliyır Zira aklını kiraya verenler, vicdanını satmışlar, batı kafalı veya onlara çanak tutanlar bilmez ???neyi ??? laik bildikleri Fransada yada Europada nikahlar kilisede papaz tarafından kıyılır. Müslümanların nikahını imamlar(müftüler) kıyabilir şahitlerden biri belediyeden olabilir. taharatsizlere nikah gerekmez zaten nikahsız yaşamak onlara göre modernlik ve laiklik ölçüsü değel mi???
    Cevapla
  • Nihat 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın feyziogluna katılıyorum artık bundan sonra nikahları müftüler kıymalı ve bu ikili çelişki ortadan kalkmalı
    Cevapla
  • ba ba ba 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu uygulama çok iyi olur. Bir belediye bir din görevlisi arama durumunda kalmayacağız. Sayın Feyzioglunun hala Türkiyeden haberi yok. Bizler nasıl bizim gibi düşünmeyen lere saygı gosteriyorsak oda göstermek zorunda ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki