Darbe anketinden çıkan çarpıcı sonuç!

15 Temmuz’un yıldönümünde süreci masaya yatıran Optimar Araştırma’nın anketi çarpıcı veriler ortaya koydu

Darbe anketinden çıkan çarpıcı sonuç!
Darbe anketinden çıkan çarpıcı sonuç!
GİRİŞ 27.07.2017 10:23 GÜNCELLEME 27.07.2017 10:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Araştırmaya göre, vatandaşların yüzde 41.7’si darbeye karşı meydanlara indi. Her yaş grubundan direnişe katılım oldu. Katılımcılara göre FETÖ ile en etkin mücadeleyi millet yapıyor.

Optimar Araştırma, 15 Temmuz destanının rötgenini çekti. 3-13 Temmuz tarihleri arasında 24 ilde, bin 532 kişi ile yapılan ankette katılımcılara darbe girişimiyle ilgili 1 yılda yaşananlarla ilgili sorular yöneltildi. Buna göre vatandaşların yüzde 41.7’si darbe girişimine karşı meydanlara çıktı. “Darbe kalkışmasında meydanlara çıktınız mı?” sorusuna katılımcıların yüzde 58.3’ü ise hayır dedi. Çalışmada darbe girşimine karşı meydanlara çıkanların ve cinsiyete göre dağılımı da masaya yatırıldı. Buna göre, erkekler yüzde 53.2 ile kadınlara oranla daha fazla meydanlara indi. Kadınlar aranı ise yüzde 30’da kaldı. ‘Meydanlara çıktım’ diyenlerin yaş dağılımı ise dikkat çekti. 15 Temmuz destanına genciyle, yaşlısıyla milletin karşı durduğu verilere yansıdı. Tüm yaş gruplarından katılımcıların yüzde 41’i meydanlara çıktı.

HDP'LİLER DE ÇIKMIŞ

Katılımcıların ‘siyasi tercih ile meydanlara indiniz mi?’ sorusuna AK Partililerin yüzde 65’i, CHP’lilerin yüzde 13’ü, MHP’lilerin yüzde 44’ü, HDP’lilerin yüzde 20.8’i evet dedi.

Araştırmada ‘Neden meydanlara çıktınız’ sorusu da yöneltildi. ‘Vatan, bayrak, devlet bekası’ için meydanlara çıktığını söyleyenlerin oranı yüzde 67.5 olurken bunu sırasıyla ‘Milli irade/demokrasi’ (yüzde 8.5), ‘Darbeye karşı olduğum için (yüzde 6), ‘Cumhurbaşkanı’ (yüzde 4,3) izledi. Diğer seçeneğini söyleyenler ise yüzde 9.8 oldu.

Araştırmada ‘Sizce 15 Temmuz darbe kalkışmasının arkasında kim var?’ sorusu da katılımcılara yöneltildi. Vatandaşların yüzde 45.9’u soruya ‘ABD-FETÖ’ cevabıın verirken, sadece FETÖ diyenlerin oranı yüzde 30.3 oldu. AK Partililerin yüzde 56-7’si CHP’lilerin yüzde 33,9’u, MHP’lilerin ise yüzde 27’si soruya ‘ABD-FETÖ’ cevabını verdi.

 

YORUMLAR 2
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    galip olan allahtır.
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuzda meydanlardaydık , bu tür tehlike anında hazırız. Düşmanlar bunu böyle bilsin. Karşılarında bizi bulacaklar .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı