Mangal yüzünden turizm cenneti yanıyor!

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

GİRİŞ 27.07.2017 15:04 GÜNCELLEME 27.07.2017 17:29
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Marmaris'in İçmeler Mahallesi Asparan Mevkisi'ndeki, kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alandan, bugün saat 14.30 sıralarında dumanlar yükselmeye başladı. Piknikçilerin yaktığı mangal ateşinden çıktığı belirlenen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Sarp arazi nedeniyle karadan müdahalenin güç olduğu bölgeye 15 arazöz ve 2 söndürme helikopteri sevk edildi. Alevler, rüzgarın da etkisiyle 1 kilometre mesafedeki yerleşim yerine doğru ilerlerken, alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

MANGAL VE İÇKİ ŞİŞELERİ

Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangının başladığı noktadaki mangal ve içki şişelerini toplarken, paniğe kapılıp kaçtıkları sanılan piknikçilerin belirlenip yakalanması için ise çalışma başlatıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • sercan 6 yıl önce Şikayet Et
    tipik yurdum insanı yorumlaqrı herkes yasaklamadan kaldırmaktan bagsediyor nedn kımse ınsanları bukonua nasıl bıınçlendırılır bunların onune yasaklar ile değil duyarlı toplum yetstırmekle gecılmesı gerekır bende mangal apmayı sevıyorum pıknıge de gıderım sıksık ama çöpü ormana bıırakmadan mangal atesını tamamen söndürüp üzerini de toprak ile kapatır öyle ayrılırım ordan herseyn bası dogru bılınçlenme ve dogru uygulama arkadaslar yasaklama cahıl topluma akısan bırseydır.
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    mangalı devlet yasaklasın diyorsunuz güzel soru ama mangal yamamadınızmıda devlet gediğimize de engel oluyor deniyor devlet ne yapmalı bu durumlarda o mangalı yapanları bulmalı o zararı ödetmeli o kişilere
    Cevapla
  • berkay 6 yıl önce Şikayet Et
    basımıza musıbetler geliyosa bu ayyaşlar yüzünden geliyor
    Cevapla
  • efe 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar sorumsuzluk olmaz.. yasaklayın mangalı .. yapan nasıl bulunacak. kimden hesap sorulacak. bırakın mangalı ormana girmeyi yasaklayın. ormanların içi piknik çöpleri ile dolu.
    Cevapla
  • tmm isabetli 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet bu mangallara neden musade ediyor neden?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler