HDP'li Hezer ve Sarıyıldız için karar çıktı!

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği, TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama sonucu düşürüldü.

GİRİŞ 27.07.2017 15:48 GÜNCELLEME 27.07.2017 17:23
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

HDP'li Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız'ın devamsızlık nedeniyle milletvekilliğinin düşmesine ilişkin oylama yapıldı. Açık yapılan oylamada 324 milletvekili Sarıyıldız ve Öztürk'ün vekilliğinin düşmesi yönünde oy kullandı. Salt çoğunluk olan 276'nın aşılmasıyla iki ismin vekilliği düşmüş oldu. 20 milletvekili ise Sarıyıldız ve Öztürk'ün vekil olarak kalması için oy kullandı.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında Meclis çalışmalarına 5 birleşim katılmadığı gerekçesiyle milletvekiliğinin düşürülmesi için Meclis Genel Kurulu'nda oylama yapıldı. Hezer'in milletvekilliği 324 kabul oyuyla düşürüldü.

HDP milletvekilleri hayır oyu verirken, CHP bu oylamaya katılmadı. 

FAYSAL SARIYILDIZ'IN DA MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da milletvekilliği Genel Kurul'daki oylama sonucunda düşürüldü. Bu karar ile HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 55'e düşmüş oldu. 

HDP'LİLERDEN PROTESTO

Kararı HDP milletvekilleri, sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

YÜKSEKDAĞ VE AYDOĞAN'IN DA VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Daha önce, HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ ile, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın da milletvekilliği düşürülmüştü.

CANLI BOMBANIN TAZİYESİNE GİTMİŞTİ

Hezer, Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını gerçekleştiren PKK'lı terörist Abdulbaki Sömer'in taziyesine katılmıştı. 

YORUMLAR 100
  • ADANALI MISTIK 6 yıl önce Şikayet Et
    GEÇ BİLE KALINDI bU VATAN HAİNLERİ DERHAL HAPİSE ATILMALI
    Cevapla
  • HASAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Darısı diğer vatan hainlerinin başına..
    Cevapla
  • Vatandaş-65=Vanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Bir Daha Milletvekili Olmazsınız Ve Bir Daha Türkiye’ye Gelmezsiniz. Aslında Selahattin Demirtaş İle Figen Yüksekdağ Tutuklandıktan Sonra Vallahi, Billahi Doğu İle Güneydoğu Huzura Kavuştu. Artık Kürtlerde Türk Kardeşleri Gibi Sokaklarda, Caddelerde Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağını Eline Alıp Dalgalandırıyor. Bu Sevindirici Ve Mutluluk Veren Bir Gelişmedir. Yakında Türkiye’de Daha Da Güzel Gelişmeler Yaşanacak Ve Türkiye Gelişecek Buna İstinaden Doğu İle Güneydoğu Huzura Kavuşacak Ve Peş Peşe Yatırımlar Gelecek.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    nihayet çok şükür zannında vekillini düşürün
    Cevapla
  • kürşat 6 yıl önce Şikayet Et
    chp -kk katılamaz çünkü bir farkları yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...