PKK operasyonunda 1 İngiliz ve 2 Bulgar'a gözaltı!

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, polisin PKK/PYD terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 1'i İngiltere, 2'si Bulgaristan uyruklu 3 kişi, gözaltına alındı.

GİRİŞ 28.07.2017 12:03 GÜNCELLEME 28.07.2017 16:15
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne, e-posta ile KCK/PYD terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren üç kişinin Didim'de tatil yaptıkları ihbarı geldi. İhbar üzerine Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, geçen 26 Temmuz'da harekete geçti. Bir eve operasyon düzenleyen polis, İngiltere uyruklu J.A.R., Türk asıllı Bulgar vatandaşı M.Y.A. ve annesi V.P.R.A.'yı gözaltına aldı. Şüphelilere ait cep telefonu, bilgisayar ve dijital materyallere de el konuldu.

"YPG'DEN SİLAHLI EĞİTİM ALDIM"

İfadeleri alınan şüphelilerden J.A.R., 2015 yılında örgüte tıbbi yardımda bulunmak üzere Suriye'ye gittiğini ve 3 ay kaldığını belirtip, "YPG'den silah eğitimi aldım ancak herhangi bir çatışmaya girmedim. Daha sonra buradan ayrılarak İngiltere'ye döndüm. 10 gün kadar önce M.Y.A. ve annesi V.P.R.A. ile birlikte tatil amacıyla Türkiye'ye geldik" dedi.

M.Y.A. da ifadesinde Hollanda ve İngiltere'de hukuk eğitimi aldığını, J.A.R. ile 2015 yılında sosyal medya üzerinden tanıştıklarını söyledi. V.P.R.A. ise de ifadesinde birlikte tatile geldiklerini vurgulayıp, kızı ile J.A.R. arasındaki arkadaşlığı sonradan öğrendiğini kaydetti. Şüphelilerden J.A.R. ve M.Y.A.'nın sosyal medya hesaplarında terör örgütünün kıyafetlerini giyerek terör örgütü YPG'nin propagandasını yaptıklarının tespit edildiği, diğer şüpheli V.P.R.A. hakkında ise suç tespitinin bulunmadığı bildirilirken, soruşturmanın sürdüğünü belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 23
  • alemdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Resimdeki arkadaki Israil amerika ingiltere 3 lucu farkindamsinuz yahudi simgesi cizilmis ve onlarin dilinde yazilmis oynanan oyun cok buyuk bu orta doguyu parcalayip buyuk israili kurmak niyetleri turkiyem anlat herkeze gercekleri biran once bu oyunu bozmamiz lazim
    Cevapla
  • Tamer 6 yıl önce Şikayet Et
    Katiliyorum
    Cevapla
  • destar 6 yıl önce Şikayet Et
    öttürün sonra da sıkın kafalarına
    Cevapla
  • Isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeye geri gonderin.
    Cevapla
  • öldürün gitsin 6 yıl önce Şikayet Et
    türkdüşmanları vurungittsin
    Cevapla
  • Lizard 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yorumum Burdaki Klavye Erkeklerine; Yav Olm Siz Ne Ayaksınız Allah Aşkına. Hadi O Çocuğa Bişe Dememde Kızın Resim Çektiği Bayrağa Bir Bakın La. Peşmerge Bayrağı PEŞMERGE.!! Aynı Bayrağın Önünde Fotoğraf Çeken, Sayın Cumhurbaşkanımızda Var. Şimdi O Bayrakta Resim Çekmiş Diye PKK'lıdır Diye İnsanları Yaftalamayın. Her Kürdün Adını Anan, Kürdü Savunanları PKK'lı Göstermekten Vazgeçin.
    Cevapla
  • Tamer 6 yıl önce Şikayet Et
    Şüphelilerden J.A.R. ve M.Y.A.'nın sosyal medya hesaplarında terör örgütünün kıyafetlerini giyerek terör örgütü YPG'nin propagandasını yaptıklarının tespit edildiği yaziyi okumuyorsun hehalde. Sen ne ayaksin okumadan konusan erkek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı