Bakan o haberleri duyunca çok kızdı

Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu, 'İstanbul'da felaket olacak' şeklindeki yorumlara Kocaeli'nden cevap verdi.

GİRİŞ 30.07.2017 14:44 GÜNCELLEME 30.07.2017 16:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bakan Eroğlu Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Eroğlu, ziyaretin ardından düzenlediği basın toplantısında, vatandaşlara "mgm.gov.tr" adresinde yayınladıkları meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri çağrısında bulunarak, İstanbul'daki yağışla ilgili olarak da daha önceden kısa sürede kuvvetli bir yağış olacağı, dolu ve yıldırım düşmesi gibi hadiselerin yaşanacağı konusunda buradan ikazda bulunduklarını kaydetti.

"YOK ÖYLE BİR ŞEY KARDEŞİM İŞİ ABARTMAYA GEREK YOK"

Geçmişte NASA'daki bir çalışanın Türkiye ile ilgili bin yılda olmayacak sıcaklıklardan bahsettiğine dikkati çeken Eroğlu, "Yine bir gazetede gördüm; 'İstanbullular ağustos ayının başında şehri terk etsin...' Yok öyle bir şey kardeşim, işi abartmaya gerek yok. İlim adamı iddia etmez, ispat eder." diye konuştu.

"FELAKET TELLALLIĞI YAPMAK ÇOK YAZIK"

"İstanbul'la alakalı sanki çok büyük felaket olacakmış gibi birtakım havalar estiriliyor." diyen Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Tamam da biz 30 Temmuz'da İstanbul'da 30 santigrat derece tahmin diyoruz. Geçmişte aynı tarihte 37,4'e kadar çıkmış. Yani geçmişte daha büyük değerlere ulaşmış, sanki çok büyük felaket varmış gibi bunu sunmanın manası yok. Bakın 31 Temmuz'da 29 derece, gayet normal. Geçmişte 38 dereceye çıkmış aynı gün. 1 Ağustos'ta 30 derece, geçmişte 36 dereceye çıkmış İstanbul'da. 2 Ağustos'ta 31 derece olacağını tahmin ediyoruz. Şu anda meteoroloji dünyada sadece 6 ülkede bulunan en büyük sistemlere sahip. Gurur duyuyoruz. 3 Ağustos'ta 32 derece olacak, geçmişte 36 dereceye yükselmiş aynı günde. Sanki burada çok muazzam artış olacakmış gibi felaket tellallığı yapmak çok yazık."

"SICAKLIK ARTIŞI İSTANBUL'DA OLMAYACAK"

Vakti olsa o tarihlerde İstanbul'a gelip dinleneceğini dile getiren Bakan Eroğlu, "Yani 1-2 derece normalden şey olabilir, gayet normal ama geçmişe baktığımız zaman bu ekstrem bir şey değil. Nitekim biz baktık ikinci hafta da sıcak bölgeler içinde İstanbul yok. Sıcaklık artışı İstanbul'da olmayacak, sıcaklık artışı genelde Güneydoğu, Doğu, İç Anadolu'da olacak. Dolayısıyla, eğer sıcaklıktan hoşlanmayan varsa İstanbul'a kaçması gerekiyor. Bunları abartmaya gerek yok." değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu ayrıca hava sıcaklıklarının normaller civarında olduğunu, belki önümüzdeki günlerde 1-2 derece artabileceğini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • Erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    " HAARP " olabilir mi acaba? yoksa paronoyak mıyım?
    Cevapla
  • Serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Dün ruyamda göründü,İstanbul 67 derece olacak mışşşş;)
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    Felaket olacak diyen adama sor, neye dayanarak konuşuyorsun diye, delillerin nelerdir, hangi tarihte olacak, hangi mahalleden başlayacak, kaç kişi yaralanacak ya da ölecek diye. Yani her işkembeden sallayana kafa yormak gerekir mi?
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakana katılıyorum nükleer denemeler abd nin iklim silahını kullanması kutupların abd rusya ingiltere tarafından aşındırılması abd çin ve rusyanın kimyasal deneyleri kaynakları tüketmeleri ile 2 derece bir artış tüm dünyada söz konusu yani istanbuldan kaçıpta nereye gideceksin ve neden istanbuldan kaçıyorsun bunun kötü bir amacı var diyim.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ramazan ayı kışa geldikçe yazlar daha sıcak geçmeye başladı yazın havanın daha ısınacağını bilmek için bilim adamı olmaya gerek yok zaten bilim adamıyım diyenlerin bir halt bildiği yok ancak gevezeliği atıp tutmayı iyi bilirler
    Cevapla
  • Evren 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayatında bir kelime okumamış bilimin b sini bilmeyen senin gibi cahiller bi sussa..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu