Tunceli'de şiddetli çatışma! Öldürüldüler

İçişleri Bakanlığı Tunceli'nin Ovacık ilçesinde çıkan çatışmada 3 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 01.08.2017 16:08 GÜNCELLEME 01.08.2017 16:09
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Silahlı İnsansız Hava Aracı desteği ile düzenlenen operasyonda 3 üst düzey olduğu tahmin edilen terörist ölü olarak ele geçirildi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada,"İl Jandarma Komutanlığımızca Ovacık ilçemiz kırsalında 01 Ağustos 2017 tarihinde sabaha karşı SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) destekli yapılan operasyonda 2 erkek, 1 bayan olmak üzere 3 üst düzey terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca bölgede yapılan arama tarama faaliyetleri neticesinde 3 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir" denildi.

Valilik, terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam ettiğini de bildirdi.

TERÖRİSTLERİN BAZILARI KAÇTI! TAKİP SÜRÜYOR

Çatışma ile birlikte silahlı teröristlerin bazılarının kaçtığı ve kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla takip operasyonun devam ettiği bildirildi. Zaman zaman şiddetli çatışmaların da yaşandığı takip operasyonu sürüyor.



ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERDEN BİRİ SÖZDE TUNCELİ SORUMLUSU

Askeri kaynaklar, çatışmada öldürülen 3 teröristin Maost Kominist Partisi Halk Kurtuluş Ordusu (MKP HKO) üyesi olduklarını, bunlardan birinin ise örgütün Tunceli sorumlusu ve arananlar listesinde olduğunu belirtti.

BAŞINA BÜYÜK ÖDÜL KONMUŞTU

Tunceli'de öldürülen terörist MKP'nin lider kadrosundan Şahin kod adlı Yılmaz Kes olduğu ve 1 milyon 500 bin liraya kadar ödül verilen mavi listede yar aldığı öğrenildi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 52
  • mavi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Tunceli halkı hangi milletten?Türk değil, Kürt değil, acep ne olaki?
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    ovacık,şu meşhur belediye başkanının olduğu yer değil mi?
    Cevapla
  • Aylin 6 yıl önce Şikayet Et
    yine başladık ya, atın bombaları üstlerine ne diye çatışılıyor anlamıyorum, biri bana anlatsın lütfen,ekibi yöneten komutan kalan fetöcülerden midir nedir,bazıları da kaçmış takip sürüyormuş savaş uçağımız var bizim nasıl oluyor bu ???? yine bişeyler var bu işin içinde
    Cevapla
  • hattori hanzo 6 yıl önce Şikayet Et
    fazla film izleme abla
    Cevapla
  • ismet 6 yıl önce Şikayet Et
    tunceli artik kendine gelmeli yoksa 1938 deki olay haklilik kazaniyor malesef milli gelirin yarisi terore ve askeri harcamalara gidiyor bak almanyaya 50 bin asker bizde 10 kati olu ve olum yatirimi sebep hainler bi taraf da asker polis olurken bi taraf nasil huzur bulacakki
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Yokmu yerde yatarken perişan fotoğrafları ? Geberdigini görmek huzur verir insan a.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!