Sela okuyan imamı engellediler!Cezaları belli oldu

Antalya'da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında camide sela okuyan imama engel oldukları iddiasıyla yargılanan 2 sanık, 4 yıl 9 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı

Sela okuyan imamı engellediler!Cezaları belli oldu
Sela okuyan imamı engellediler!Cezaları belli oldu
GİRİŞ 03.08.2017 12:07 GÜNCELLEME 03.08.2017 12:12
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Fetullahçı Terör  Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında camide sela okuyan imama  engel oldukları iddiasıyla yargılanan 2 sanığa 4 yıl 9 ay 15'er gün hapis cezası  verildi.

 Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar  Kerameddin Şirin ve Zilküf Güven, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS)  aracılığıyla katıldı, salonda sanık avukatları da hazır bulundu.

"CİHAZ BOZULMUŞ OLABİLİR"

Duruşmada son sözü sorulan sanık Güven, kendisi ve arkadaşı Şirin'in  darbe girişiminden haberdar olmadıklarını savunarak, namaz saati olmadığı için  cihazın bozulmuş olabileceği ihtimali üzerine minareye çıkarak cihazı kapattıklarını iddia etti.

Manavgat ilçesindeki Öteoba Camisi'nin imamı Feyzullah Sayılır ile  cihazı kapattıktan sonra dışarıda karşılaştıklarını belirten Güven, söylenenin  aksine cami imamıyla tartışmadıklarını ve onu tehdit etmediklerini öne sürdü.

Sanık Şirin ise darbe girişiminden haberi olmadığını, caminin selanın  okunduğu cihazının arızalı olduğunu ve köydeki yaşlıların yanlışlıkla namaza  kalkmamaları için cihazı kapattıklarını öne sürerek, suçsuz olduklarını savundu.

Mahkeme heyeti, sanıklar Güven ve Şirin'i, "silahlı terör örgütüne üye  olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işledikleri" ve cami imamı  Feyzullah Sayılır'a karşı "görevi yaptırmamak için direnme suçunu işledikleri"  gerekçesiyle 4 yıl 9 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırdı.

Manavgat ilçesinde FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi camide  sela okunmasına engel oldukları ve imamı tehdit ettikleri belirlenen Şirin ile  Güven, 21 Temmuz 2016'da gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    bu tip mahlukları direk sınır dışı etmek lazım hizmet ettikleri efendilerinin tapraklarında diledekikleri gibi yaşasınlar bu mahlukların gelecek 7 nesil soyları anadolu topraklarına bir daha sokulmasın
    Cevapla
  • AYH 6 yıl önce Şikayet Et
    ceza cok az, bu zirtolar ellerinden gelse bütün camileri kapatir. ülkemizi begenmeyenin defolup gider, Cehennemin dibine kadar yolu var.
    Cevapla
  • bayburtlu ethem 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu bune saçma savunma yanlışlıkla çalışıyor sanmış köydeki yaşlı amcalar yanlışlıkla namaza kalkmasınlar diye kapatmışlar yaşlı amcalar sela dan sonra deyil ezandan sonra namaz kılınacağını bilir sela cuma ve cenaze namazlarından önce birde olağan üstü durumlarda okunur tabi sende öğrenmeyi deyil düşmanca yaklaşımı seçtiğinden bilmiyosun içerdeyken oku öğren
    Cevapla
  • zigana6161 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün imamlar engellenmiş olsaydı, şimdi Türkiye yoktu. Verilen bu cezaları çok az buluyorum.
    Cevapla
  • asım 6 yıl önce Şikayet Et
    reis davacı ol. bu selayı engelllemeden değil darbeye destekten yargılanmalı. bu hakim hakkında da işlem yapılmalı. bu ceza değil ödül olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü