Anayasa Mahkemesi'nden OHAL kararı

Anayasa Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, OHAL konusunda yapılan 70 bin 771 başvuru iç hukuk tüketilmediği için reddedildi belirtildi.

Anayasa Mahkemesi'nden OHAL kararı
Anayasa Mahkemesi'nden OHAL kararı
GİRİŞ 04.08.2017 18:34 GÜNCELLEME 04.08.2017 19:49
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanlığı tarafından OHAL KHK'ları ile doğrudan yapılan işlemler ve OHAL kapsamında yapılan idari işlemler hakkındaki başvurulara ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

"Anayasa Mahkemesi tarafından, OHAL KHK’ları ile doğrudan yapılan işlemler ve OHAL kapsamında yapılan idari işlemler hakkındaki başvurulara ilişkin olarak, toplam 70 bin 771 başvuru, 685 sayılı KHK’nın 1. maddesiyle kurulan Olağanüstü Hâl İşlemleri İnceleme Komisyonuna (Komisyon) ve/veya idari yargı yollarına başvurulmaksızın bireysel başvuru yapıldığı için başvuru yollarının tüketilmemesi nedeniyle kabul edilemez bulunmuş ve bu kararların başvuruculara tebliğ işlemleri yapılmıştır.

OHAL KHK'LARI İLE DOĞRUDAN YAPILAN İŞLEMLERE YÖNELİK BAŞVURULAR RESEN KOMİSYONA GÖNDERİLMEYECEKTİR

Anayasa Mahkemesine yapılan bireysel başvurular 685 sayılı KHK'nın geçici 1. maddesinin (3) numaralı fıkrası kapsamına girmediğinden (bkz. Sait Orçan, B. No: 2016/29085, 19/7/2017; Ramazan Korkmaz, B. No: 2016/36550, 19/7/2017; Remziye Duman, B. No: 2016/25923, 20/7/2017) OHAL KHK’ları ile doğrudan yapılan işlemlere yönelik başvurular resen Komisyona gönderilmeyecektir.

ALTMIŞ GÜN İÇİNDE KOMİSYONA BAŞVURU YAPILABİLECEĞİ HÜKÜM ALTINA ALINMIŞTIR

685 sayılı KHK'nın 7. maddesinde, Komisyonun başvuru almaya başladığı tarihten önce yürürlüğe konulan KHK'larla ilgili olarak başvuru alma tarihinden itibaren altmış gün içinde; bu tarihten sonra yürürlüğe konulan KHK'larla ilgili olarak ise Resmî Gazete'de yayımlanma tarihinden itibaren altmış gün içinde Komisyona başvuru yapılabileceği hüküm altına alınmıştır.

BİREYSEL BAŞVURUDA BULUNAN BAŞVURUCULARIN, KOMİSYONA BAŞVURU YAPMALARI GEREKMEKTEDİR

Bu nedenle OHAL KHK’ları ile doğrudan yapılan işlemlere ilişkin olarak Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunan başvurucuların, Komisyona başvuru usulünü düzenleyen kurallara uygun olarak kendi durumlarını değerlendirip -gerek duymaları hâlinde- Komisyona başvuru yapmaları gerekmektedir." 

YORUMLAR 8
  • millî kişi 6 yıl önce Şikayet Et
    O hale tam destek gerek...O hali istemeyen ya teröristtir yada terörist sevicidir...
    Cevapla
  • Ohal 6 yıl önce Şikayet Et
    Ohala itiraz edenleride incelemek lazım bence...!
    Cevapla
  • yükselenruh 6 yıl önce Şikayet Et
    hepsi fetö den tutuklu veya tutuklu yakını neyini inceleyeceksin geri kalanda chp liler ve pkk lılar
    Cevapla
  • Cabbar 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyasilerin oluşturduğu taraflı bir komisyon insanların suçlu olup olmadığına karar verecek. Peki bu mahkemeler ne işe yarıyor? Topunu kapatın gitsin. Ülkede hukuk askıya alınmıştır.
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Davulun sesi uzaktan bazilarina hoş geliyor, Şubatta ihraç edildim, tarafıma isnat edilen suçu hala öğrenemedim, hayatım boyunca selam vermediğim, sempati bile duymadiğım fetö ye üye olmakla suçlaniyorum, sözde komisyona başvuracagiz ama neye itiraz adecegim hala bilmiyorum. Rabbim bizim gibilere yardim etsin,
    Cevapla
  • YasinBaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne biçim OHAL bu her yeri geziyorum ne kimlik soran var ne bişey, derhal sıkı yönetim ilan edin.
    Cevapla
  • mesut 6 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır darbe mi oldu da sıkıyönetim ilan edilecek?
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    polis kimlik sorsa ben vatan hainimiyim dersin bırakın bu kolpa ayakları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi