Midyat'ta öğrenci yurdu için çalışmalar başladı

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 200 kişilik öğrenci yurdunun yapım çalışmaları başladı.

Midyat'ta öğrenci yurdu için çalışmalar başladı
Midyat'ta öğrenci yurdu için çalışmalar başladı
GİRİŞ 06.08.2017 12:15 GÜNCELLEME 06.08.2017 12:15

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü proje ile ekonomik olanaksızlıklardan dolayı kent  merkezinde okuma fırsatı bulamayan öğrenciler için Mardin'in Midyat İlçesi'nde 200 yataklı erkek yurdu yapımına başlandı. Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Program Okulu öğrencileri için yaptırılan yurdun, 240 günde tamamlanması hedefleniyor.

Toplam 1500 metrekare alan üzerinde, 4 kat olarak tasarlanan projede eski tip yurtlar yerine 4 kişilik odaların yapılması planlanıyor. Her odada duş, tuvalet ve soyunma kabinlerinin bulunduğu yurtta, çok amaçlı salon, etüt odaları, abdesthane, mescit, mutfak, yemekhane, kantin, çamaşırhane ve öğrencilerin vakit geçirebileceği sosyal alanlar yer alacak. 

Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Program Okulu Müdürü İsamettin Aksoy, İmam Hatip okullarının geçmişinin 60-70 yıla dayandığını belirterek, şöyle dedi:

"İmam Hatip Lisemiz için 2-3 yıldır pansiyon yapmak için çalışıyorduk. Şimdi temelini kazıyoruz. İnşallah 8 ay, yani  240 günde pansiyonumuz yapılacak. Pansiyonumuzda 200 öğrenci kalacak. Midyat için büyük bir çalışmadır. Çünkü imkanı olmayan, köylerde kalan fakir öğrencilerimiz ya okumuyorlardı, ya melsek liselerine gidiyorlardı. Şimdi okulumuz program ve proje okulu oldu, pansiyonu da oldu. Bundan sonra dışarıdan da iyi bir eğitim almak isteyen öğrenciler buraya gelecekler. Pansiyonumuz son derece modern ve Milli Eğitim Bakanlığı projelidir. Oda sistemli olacak. İçerisinde etüt yerleri olacak, mutfağı, uygulama mescidi içerisinde yer alacak."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!