FETÖ'nün o kadroları halen aktif durumda!

Yaklaşık 170 bin kişiye yönelik soruşturmalar sürüyor ama FETÖ, ihtiyat kadrolarıyla halen aktif durumda.

FETÖ'nün o kadroları halen aktif durumda!
FETÖ'nün o kadroları halen aktif durumda!
GİRİŞ 07.08.2017 06:45 GÜNCELLEME 07.08.2017 06:48
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

15 Temmuz ihanetinin ardından yapılan başarılı operasyonlarla FETÖ’ye ağır darbeler vuruldu. Yaklaşık 170 bin şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, bunlardan 50 bine yakını tutuklandı.

Eli kanlı örgütte yönetici pozisyonunda olanların bir kısmı kaçtı, bir kısmı yakalandı. Verilen bütün çabalara karşın FETÖ, tabanı diri tutmak ve çözülmeyi önlemek amacıyla hâlâ sinsice hareket ederek ülke genelinde yeni yapılanmaya gidiyor. Bunun en somut örneği ise İzmir’de yaşandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü Terör ile İstihbarat Şubesi ekipleri, örgüt adına İzmir’de faaliyet yürütmeye devam eden şüphelileri adım adım izledi. Yaklaşık 4 ay boyunca yapılan teknik takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. 25 Temmuz günü İzmir merkezli, İstanbul, Aydın ve Muğla’da 132 örgüt üyesinin adreslerine eşzamanlı operasyon yapıldı.

Şüphelilerin 121’i kıskıvrak yakalandı. Örgütün Ege bölge imamı ‘Ali’ kod adlı N.K. da (36) yakalanan şüpheliler arasında bulunuyor. Alınan bilgilere göre N.K, örgütün 15 Temmuz sonrası Ege bölge imamlığı görevine getirdiği ikinci isim. Teknik takibe alınan N.K. 4 ay içinde 2 kez eşinin telefonuyla görüşme yaptı ve bu görüşmelerde sesini değiştirdi. Operasyon sırasında kaçmaya çalışan ancak bunda başarılı olamayan FETÖ Ege imamı, yanında örgüte ait 442 bin dolar para, çok sayıda cep telefonu ve dijital mazlemeyle birlikte ele geçirildi. Sakal bıraktığı görülen N.K’nın eski görüntüsünden hayli farklı bir kimliğe bürünmüş olması dikkat çekti.

KRİPTO SORUMLUSU VAR

İzmir polisinin yaptığı teknik takip sonucu örgütün İzmir yapılanması ve faaliyetleri deşifre oldu. Buna göre FETÖ, İzmir’i 14 ‘büyük bölge’ye ayırdı, bunların altında da çok sayıda ‘küçük bölge’ bulunuyor. Yeraltında halen aktif şekilde çalışan terör örgütünde ‘sohbet abisi’, ‘muhasebe sorumlusu’, ‘kasa sorumlusu’, ‘kriptolu haberleşme sistemini cep telefonu ve tablete yükleyen ve bunları denetleyen teknik cihaz sorumluluları’ görev alıyor. Yani örgütte halen, kripto haberleşme sisteminin bile sorumlusu var.

KOD İSİMLER SIK DEĞİŞİYOR

FETÖ’nün mali kaynaklarına da darbe indirilen operasyonla birlikte, örgütün büyük bir gizlilik içinde hareket ettiği, bu kapsamda yeni yöntemler geliştirdiği tespit edildi. Buna göre örgüt üyeleri, deşifre olmamak için sık sık kod isim değiştiriyor. FETÖ, yeni eleman temini konusunda da çok gizli çalışıyor. Bu konuda sıkı tedbir kuralları var. Örgütün dağılmasını önlemeyi amaçlayan FETÖ üyeleri, emir-komuta zinciriyle hareket ediyor, hiyerarşi dışına kesinlikle çıkmıyor. Ülke genelinde görev alacak sorumlular atama yöntemi ile belirleniyor, deşifre olan veya yakalanan örgüt yöneticisinin yerine hemen atama yapılıyor.

KAFEDE, PARKTA, ARAÇTA TEDBİRLİ TOPLANTILAR

İzmir merkezli operasyon, örgüt üyelerinin yaptıkları toplantıları da deşifre etti. Pazartesi günleri ‘büyük bölge’ sorumlularının toplantı yaptığı, salı, çarşamba, cuma günleri de ‘küçük bölge’ sorumlularının toplandığı anlaşıldı. Söz konusu toplantıların bazen araçlarda, bazen de kafe, park ya da daha önceden kiralanmış ancak boş tutulan evlerde yapıldığı belirlendi. Ayrıca örgüt üyeleri, toplantılardan belli bir süre önce ve sonra telefonlarını mutlaka kapalı tutuyor.

İşte Coco ekranı

İzmir’de Başsavcıvekili Okan Bato’nun titizlikle yürüttüğü soruşturma, FETÖ’nün para toplama faaliyetlerine devam ettiğini de ortaya koydu. Teröristbaşı Fetullah Gülen’in talimatlarının iletildiği ve örgütsel faaliyetlerle ilgili kararların alındığı toplantılarda, himmet, burs, kurban ve ‘mağdur zarfı’ adı altında para toplanıyor. 

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 63
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    bu alt tabaka denilen fetöşleri küçümsemeyin. ne kılıflara girdikleri belli. sanki DHKP li teröristler gibi giyin, top sakal çevir öylece yırtmaya çalış, saçları uzat kurtul. bu ne binbir suratlık insan bunların hangi dinden olduğunu bile şaşar kalır. yine de en iyisini Allah bilir. artık bunların inandıklarına din denilirse.
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Eski arkadaşlarımdan biri ile görüştüm Fetö okullarında öğretmendi yani en tabanda olduğunu bildiğimiz insanlardan biri. Olaylardan dolayı pişman olmuştur bu Fetönün gerçek yüzünü görmüştür herhalde diye düşünüyordum. Bir gün karşılaştım aman Allahım en tabandaki bile Fetöyü haklı görüyor ve yapılanların Fetöye bir kumpas olduğunu söylüyor Allah sizi ıslah etsin dedim ayrıldım. Yani bunların tavanı neyse tabanıda oymuş gerçektende.
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcüleri destekleyen ve savunan içimizdeki fetöcuları temizleyemedik. Açık açık CHP li vekiller var konuşuyorlar. Savcıların hareketlerini bekliyoruz.
    Cevapla
  • furkan 6 yıl önce Şikayet Et
    paraya bak..1 dolar için eşkiyalık yapan menfaat düşkünleri bu 442 bin dolar için ne yapmazlar..
    Cevapla
  • yakup 6 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle sendikalar kurumlar devlete yardımcı olmalılar.herkes herkesi çok iyi biliyor.kriptolar uzayda değiller.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha