Harekat an meselesi! İşte TSK'nın ilk hedefi...

Erdoğan’ın, Suriye’deki gelişmeler karşısında Türkiye’nin rahatsızlığını ‘Yeni adımlarımız olacak’ sözleriyle dile getirdiği adımın yeni bir operasyon olması bekleniyor.

Harekat an meselesi! İşte TSK'nın ilk hedefi...
Harekat an meselesi! İşte TSK'nın ilk hedefi...
GİRİŞ 08.08.2017 06:55 GÜNCELLEME 08.08.2017 06:57
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DEAŞ’a karşı Fırat Kalkanı Harekatı’nın birinci yıldönümü yaklaşırken, Türkiye Suriye’de bu kez terör örgütü PKK/PYD’ye karşı operasyona hazırlanıyor. Türkiye, 24 Ağustos 2016’da terör örgütü DEAŞ’a karşı başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı’nda 2 bin 15 kilometrekarelik alanı güvenli hale getirirken, Suriyeliler topraklarına döndü ve güvenli bir yaşama başladı.

Halen TSK destekli ÖSO güçleri bölgede alt yapı çalışmalarına destek veriyor ve bölgenin güvenliğini sağlıyor. Ancak Azez-Cerablus hattında inşa edilen güvenli bölgenin çevresindeki terörist PKK/PYD unsurlarından güvenli bölgeye yönelik tahrik ve tacizler bir süredir artarak devam ediyor.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Bölgede terörist tacizler devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu konudaki rahatsızlığını, “Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak” sözleriyle ifade etti. Türkiye, meşru müdafaa kapsamında PKK/PYD terör örgütüne karşı her an harekete geçebileceğini her platformda vurguladı. Edinilen bilgiye göre, bu doğrultuda bıçak kemiğe dayanmış durumda.

OPERASYON İÇİN AFRİN İLK SIRADA

Güvenlik kaynakları, PKK/PYD terör örgütü unsurlarına karşı operasyon zamanlaması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha önce bir açıklamasında ifade ettiği gibi “bir gece ansızın” diyorlar. DEAŞ terör örgütüne karşı Fırat Kalkanı Harekatı’nı geçen yıl 24 Ağustos’ta başlatan Türkiye’nin Suriye sınır ötesindeki yeni hedefi olarak, “Fırat Kalkanı Harekatıyla oluşturulan güvenli bölgeyi taciz eden tüm terörist unsurlar” gösteriliyor. Afrin’deki teröristler bir süredir Mare’de bulunan Suriyeli sivillere taciz ateşinde bulunuyor. Güvenlik birimleri özellikle Azez-Tel Rifat-İdlib hattının temizlenmesi gerektiğine dikkati çekiyor. Fırat’ın doğusundan Cerablus’u taciz eden teröristler de hedefler arasında. Operasyon alanı geniş bir alanı kapsayacak.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 32
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd terör örgütlerı uretıyorlar ve şuanda tank tufek suriye nın toprağında terör devletı kuruyorlar artık bu son bulmalı
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim müslüman ordumuzu korusun ve muzaffer eylesin Amin.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bakiniz bu konuda daha fazla beklemeye türk halkinin sabri kalmadi,eger askerimizin gücü yetmiyorsa,eli silah tutani silahlandirip terörist süpürge harekatina katilmaya haziriz.ondan bundan korkmanin cekinmeninde alemi yok
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim katılıyorum
    Cevapla
  • AKDENİZ 6 yıl önce Şikayet Et
    herkes müsterih olsun pkk ypg nin gücünü toplayıp öldürücü vuruşu yapmak için bekliyor reis Türk askeri menbiç ve afrininin tamamını 10 günde alacak güce cesarete imkana ve imana sahiptir ypg kimdir ellerinde en fazla doçka olan 2 haftalık eğitimden geçmiş cahil sürüsü Türk ordusu 30 günde idlip afrin menbiç telabyad aynel arap kamışloyu alıp nihai zaferini 30 ağustos gibi ilan edecektir zafer bayramına yeni zaferle girilecektir akdeniz hayali kuranlar RTE öncülüğünde Akdenize DÖKÜLECEKTİR.
    Cevapla
  • AYH 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis basimizda oldugu müddet zamani gelince gerekeni yapacagimizdan hic süpem yok. ALLAH ordumuzun yar ve yardimcisi olsun, güc kuvet versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı