FETÖ yeniden dershane açmaya başladı

Manisa'da FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün yeniden tabanını toparlayabilmek adına iki 'korsan dershane' kurduğu tespit edildi, 12 şüpheli gözaltına alındı.

GİRİŞ 08.08.2017 20:18 GÜNCELLEME 08.08.2017 20:19
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen istihbari çalışma sonucu, örgütün son dönemde kaybettiği tabanı tekrardan toparlayabilmek adına, daha önce KHK kapsamında kapatılan okul ve dershanelerde görevli öğretmen ve firari şahıslar tarafından ders verdiği iki "korsan dershane" tespit edildi.

Şehzadeler ilçesinde bir apartmanda tabelasız olarak faaliyet veren dershaneleri teknik ve fiziki takibe alan ekipler, örgütün "güvenli ev" olarak tabir ettiği "gaybubet" evinin de aralarında bulunduğu 10 ayrı adresi belirledi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan arama izinleri doğrultusunda ekipler eş zamanlı operasyon yaptı.

ÖĞRENCİLERE HEM DERS HEM ÖRGÜT PROPAGANDASI

TEOG ve LYS öğrencilerine yönelik kurulduğu belirlenen dershaneye gerçekleştirilen operasyonda, aralarında haklarında yakalama kararı bulunan firari şüphelilerin de bulunduğu 12 zanlı gözaltına alındı.

Zanlıların, öğrencilere ders anlatmanın yanı sıra örgüt propagandası yaptıkları da tespit edildi.

Dershanelerin, apartmandaki bazı dairelerin birleştirerek iki ayrı bölüm halinde kullanıldığı belirlendi.

Örgütün "güvenli ev" olarak tabir ettiği "gaybubet" evinde ise terör örgütü üyeleri için toplanan yüklü miktarda para ve çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veri ele geçirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 90
  • ARA 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu satılmış teröristlerin ihaneti bitmez çünkü cezalar az
    Cevapla
  • ilyas 6 yıl önce Şikayet Et
    önce buraları kiraya verenleri içeri almak lazım fetöcülere onlardan ulaşılır...
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    dershane kapandı, etüt merkezi oldu, o kapandı, sosyal eğitim merkezi, okuma salonu... gibi tabela değiştirerek mantar gibi çoğalmaya başladılar. DENETİM nerde?
    Cevapla
  • dikkat 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece manisada yok eskiden 500 dershaneleri varsa şimdi 2500 merdiven altı okuma salonları var dahası gizli fakir zengin bütün öğrencileri kandırıyorlar imaj kaygıları yok top sakal bırakıp şortla dahi derse giren var dikkat edilmeli
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bahcesehirde villalarda yasadisi hiçbir vergi ödemeden eğitim ve kocluk,etud merkezi adı altında onlarcasi var.akşam çalışıyorlarki kimse davayı çakmasın.devlet nezaman bu merdiven altı yerlere dur diyecek merak ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...