İstanbul'da ilginç olay! Gün yüzüne çıktılar

İstanbul sokaklarında veya evlerin bahçelerinde sık sık kirpiler görülmeye başlandı.

İstanbul'da ilginç olay! Gün yüzüne çıktılar
İstanbul'da ilginç olay! Gün yüzüne çıktılar
GİRİŞ 09.08.2017 08:06 GÜNCELLEME 09.08.2017 09:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul başta olmak üzere kentlerin caddeleri, sokaklarında görünür hale gelen kirpiler, sosyal medya fenomenleri arasına da girmeye başladı. Gün geçmiyor ki haber merkezimize “Mecidiyeköy’de kirpi gördüm,” “Beşiktaş’ta gece karşıma çıktı” şeklinde mesajlar gelmesin...

Kirpilerin yaşam alanlarının daraldığını ve yeni yuva arayışına girdiğini söyleyen uzmanlara göre, kentsel dönüşümle birlikte artan inşaatların yarattığı titreşimden rahatsız olan bu hayvanlar, kendilerini insanların yaşam alanlarına atmaya başladı.

‘TİTREŞİMLERİ KOLAY ALGILAR’

İstanbul Veterinerler Odası Başkanı ve İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Murat Arslan, kirpilerin yeşil alanlarda beslenen canlılar olduğunu belirterek, bu dönemde onları yaşam alanı dışında, sokaklarda görmemizin birkaç nedeni olduğunu belirtti. Büyükşehirlerde kirpilerin yaşam alanının daraldığını belirten Arslan, şunları söyledi:

“Kirpiler, hızlı yapılaşma, inşaatların yarattığı titreşimler nedeniyle yeni yaşam alanı arayışına girdi. Kirpiler, küçük başlı hayvanlar olduklarından yer kabuğundaki titreşimleri hissederler. Depremler de yaşam alanlarından çıkmalarına bir sebep olabilir. Kirpiler adapte olmakta zorlanan canlılardır. Yeşil alan yok edildikçe soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Normalde bahçelerimizde, ormanlarda görmemiz gereken kirpileri sokaklarda görmemizin sebebi bu.”

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 5
  • bursa da aynı 6 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır bursa nilüfer de tek tük kirpi görürdüm..bu sene her yer kirpi...çok şaşırmıştım.bu haberi okuyunca daha da çok şaşırdım...Rabbim sonumuzu hayr eyler İnşallah...araştırılması gereken bir durum olabilir.
    Cevapla
  • kibaroğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    bence kentsel dönüşümle alakası yok. kastamonunun köylerinde de durum aynı. gece köye giderken en az 6-7 kirpi görüyorum. şimdiye kadar karşılaşmadığımız bir durum. bence sebebi farklı, depremler olabilir.
    Cevapla
  • orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    depremin habercisi olabilir
    Cevapla
  • fidan 6 yıl önce Şikayet Et
    ay ın hareketleri hayvanların davranışları normal degil deprem olmaz inşaallah
    Cevapla
  • niğdeli 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlısını versin. Ay tutulması, hava olayları, 21inde güneş tutulması falan deprem habercisi olabilir mi acaba?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi