İstanbul'un 25 tabiat parkı doğaseverleri bekliyor

2011 yılından beri yapılan çalışmalarla kentteki tabiat parklarının sayısı 25'e yükselirken kapladığı alan 5 bin hektara yaklaştı.

İstanbul'un 25 tabiat parkı doğaseverleri bekliyor
İstanbul'un 25 tabiat parkı doğaseverleri bekliyor
GİRİŞ 09.08.2017 13:09 GÜNCELLEME 09.08.2017 13:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları ile yaptığı toplantı sırasında İstanbul'da her yerin beton haline geldiğini savunarak “Neden insanlar hafta sonu CHP’li belediyelerin olduğu ilçelere gidiyorlar “ demişti.

İSTANBUL'UN YEŞİL REZERVİ

Anadolu Ajansı, tartışmalar üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü verileriyle İstanbul'un 'yeşil rezervi'nin son durumunu derledi.

Buna göre, İstanbul'da mevcut 25 tabiat parkı "bisiklet sporu", "piknik", "doğa yürüyüşü", "fotoğrafçılık", "doğa temalı şenlikler", "konaklama", "olta balıkçılığı", "yaban hayatı gözlemciliği" ve "yüzme" gibi faaliyetler için doğaseverlere hizmet veriyor.

PARKLARDAKİ YABAN HAYATI DOĞA SEVERLERİN İLGİSİNİ BEKLİYOR

İstanbul'un eşsiz güzelliklerini dört mevsim barındıran tabiat parkları, içindeki yaban hayatıyla da dikkati çekiyor. Söz konusu parkların 9'u Anadolu yakasında bulunurken, bunların toplam yüz ölçümleri 3 bin 780 hektarı aşıyor.

Avrupa yakasındaki 16 tabiat parkının kapladığı toplam alan 916 hektar olarak ölçülürken, bunların çoğunun Sarıyer ilçesi sınırlarında yer aldığı görüldü.

Söz konusu 25 tabiat parkının en büyüğü 3 bin hektarlık yüz ölçümüyle Polonezköy olurken, onu 335 hektarlık alanla Şamlar Tabiat Parkı izledi.

Flora açısından büyük bir zenginlik ihtiva eden Polonezköy Tabiat Parkı içerisinde birer sülün- keklik ve geyik- karaca üretme istasyonu bulunuyor.

BİRÇOK HAYVAN TÜRÜNÜ BARINDIRIYORLAR

Ayrıca bu tabiat parkında kızıl geyik, karaca, yaban domuzu, çakal, tilki, sincap, sansar, gelincik, sülün, keklik, atmaca, şahin, doğan, karatavuk, saka, üveyik, baykuş, saksağan ve serçe gibi hayvanlar hayatlarını sürdürüyor.

İstanbul'un en büyük ikinci tabiat parkı olan Şamlar ise flora zenginliği haricinde tilki, tavşan, sincap, şahin, saka, saksağan gibi hayvanlara ev sahipliği yapıyor.

YORUMLAR 8
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulun en çok betonlaşmış ilçeleri Şişli, ata şehir ve kadı köy .bilin bakalım buraları yıllardır hangi parti yönetiyor??? Şaka gibi bir şey bu chp ve amigoları.
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeş CHP,ye gelince 3 maymunu oynuyorlar!?.
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakırköy,Şişli Ataşehir,kadıköy,Avcılar,a bakın? Yeşil alan yok olmuş her yer betonlaşmış sokaklar leş gibi kokuyor? Kadıköy Kurbalıdereye şimdi Erdoğanın talimatı ile Topbaş bakacak ve orayı düzene sokacak? Şimdi gelirleri çok Devletdende ödenek alıyorlar ..ama kadıköyde caddeler sokaklar,yeşil alan Parklar hala 1980,den kalma hiç bir yenilik yok!..ne yapıyor bu kadar paraları kadıköy belediye başkanı? bilen varmı?.
    Cevapla
  • mercek 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kılıçdaroğlu sizi niye böyle çıldırtıyor anlamadım.hani diyorsunuz ya şu ülke bu ülke rahatsızsa demekki doğru yoldayız. siz de kılıçdaroğluna çıldırıyorsunuz o zaman chp doğru yolda demek mi oluyor bilemadim.
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Belediyede Ak parti yeşillendiriyor CHP ise taşlandırıyor!? CHP illerine bakın asırlık ağaçları kesiyorlar yeşil alanları talan ediyorlar! ama ne hikmetse Yeşilcilerde çıt yok! CHP,liler kimseyi kandırmasın! istanbulun Büükçekmece ve Beylikdüzüne Baksınlar? orayıda talan ediyorlardı halk karşılarına dikildi!.
    Cevapla
  • GÜRBÜZ 6 yıl önce Şikayet Et
    sultangazi kent ormanlarını unutmuşsunuz.Cahit başkan buraları bütün imkansızlıklara rağmen yaptı,korudu,kolladı,tanıttı.bi zahmet onuda ekleyin.
    Cevapla
  • bozok 6 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulun kendisi parktı
    Cevapla
  • Karaalioglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Uydudan bakınca hiç öyle görünmüyor ama. O nasıl olacak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
IMF'den Türkiye açıklaması