Esnaf sokağa döküldü, turistler korkup kaçtı

Muğla Marmaris'te yaklaşık 100 esnaf marka avukatlarını protesto etmek için sokağa döküldü.

GİRİŞ 10.08.2017 06:48 GÜNCELLEME 10.08.2017 11:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, ünlü markaların taklitlerini sattıkları iddia edilen yaklaşık 100 esnaf, marka avukatlarının denetimlerini protesto etmek için kent merkezinin ana caddesini trafiğe kapattı. 

İHA'nın haberine göre; öğle saatlerinde Siteler mahallesinde dünyaca ünlü markaların taklitlerini sattıkları ileri sürülen esnaflar, marka avukatlarının sık denetimlerinin iş yapmalarını engellediğini öne sürerek şehrin en işlek caddesinde yolu trafiğe kapattı.

Siteler Mevkii'nde, motosikletleri park edip ve yolun ortasına koydukları taburelere oturarak trafiğe kapatan esnaflar, korna çalan şoförlere de tepki gösterdi. Kısa sürede gelen polis ekipleri ile esnaf arasında yol ortasında sözlü tartışma başladı.

Çıkması muhtemel bir olay, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ve Müdür Yardımcısı İsmail Toygan'ın araya girerek konuşmasıyla engellendi. Müdür Sarıkaya, esnaf aralarından bir temsilci isteyerek dükkân içinde görüşme yaptı. Bir saat süren görüşmeler sonunda esnaf yoldan çekilerek eylemine son verdi.

Eylem esnasında dükkânlarda alışveriş yapan ve kaldırımdan geçen yabancı turistler korkarak kaçmaya başladı. Eylemi sonlandıran esnaflar, aralarından seçtikleri temsilciler aracılığıyla İlçe protokolü ile görüşerek sorunlarına çare olmalarını isteyeceği öğrenildi.

YORUMLAR 18
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkes biliyor emitasyon mal satmasa iyi olacağını ama buis yerlerinin açılışında maliyeci gzlip rapor tutuyor acabilir evrakları tamam diye sonra da sen niye satiyosun yasak vergini aliyosun stopajini alıyor sun neden açılışına izinn verip insanlari bi dunya masrafa sokuyosunuz burda yorum yapanlarda turizm bölgesinde hiç bulunmamışlar herhalde Çin bugün bi dev olduysa böyle ürünleri n sayesinde siz dogrucu davutlar kullandığınız esyalarin cogu eminim cakmadir
    Cevapla
  • TÜRKİYEM 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kusura bakmayin ne olursa olsun yaptiginiz sahtecilik..
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    sezon baslamadan oparasyon yapsalar iyi olurdu
    Cevapla
  • tirelelli 6 yıl önce Şikayet Et
    biraz dürüst olun beyler.
    Cevapla
  • demir ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam olun sahte marka satmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi