İmama terör kurşunu: Lojmanı taradılar!

Cuma vaazında PKK ve FETÖ dahil, terör örgütlerinden uzak durulması gerektiğini anlatan imam Murat Gündoğdu evinde kaleşnikoflu saldırıya uğradı.

İmama terör kurşunu: Lojmanı taradılar!
İmama terör kurşunu: Lojmanı taradılar!
GİRİŞ 11.08.2017 08:03 GÜNCELLEME 11.08.2017 08:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul’da vaazları sırasında cemaatine İslam’ın bir barış dini olduğunu ve terör örgütlerinden uzak durulması gerektiğini söyleyen imam Murat Gündoğdu’nun (40) kaldığı lojman, gece yarısı kaleşnikoflu saldırıya uğradı. Murat Gündoğdu ve bir yaşındaki çocuğu saldırıdan şans eseri yara almadan kurtulurken, saldırının FETÖ-PKK işbirliği ile yapılmış olabileceği kaydedildi. 

LOJMANI TARANDI

Sultangazi Cebeci Camii’nde üç yıldır imamlık yapan Murat Gündoğdu, son cuma vaazında İslamiyet’in barış dini olduğunu belirterek, terör örgütleri ve yandaşlarının faaliyetlerinden uzak durmaları konusunda cemaatini bilgilendirdi. İmam hem vaaz sırasında hem de vaazdan sonra tehdit edildi. Çok geçmeden de perşembe sabaha doğru da bulunduğu lojmanlar silahla tarandı. Dün olaydan sonra emniyete ifade vermek için giden Murat Gündoğdu’nun yaşadığı saldırı konusunda bilgi veren bacanağı Barış Yılmaz, şunları söyledi:

ÖNCE TEHDİT...

“İmamımız, cuma vaazı sırasında FETÖ, PKK, DHKPC ve DEAŞ gibi terör örgütlerini lanetledi. Bunlara veya siyasi kanatlarına yardım etmenin, desteklemenin İslam’a aykırı olduğunu ifade etti. İmamımız konuşmaya başlayınca din-vatan sevgisi ağır basar ve biraz sert konuşur. Bu sırada, cemaatten biri hocaya, ‘Sen imamsın, bu şekilde konuşamazsın’ diyor. Bu kişi, güvenlik kayıtlarından tespit edildi. Görüntüleri emniyete teslim edildi. Hemen arkasından salı günü, kendisini Denizli’de müftü olarak tanıtan bir kişi imamımızı telefonla arayarak, benzer şekilde hakaret ediyor. İmamımız, ‘Sen benim idari olarak sorumlum olan müftüm değilsin’ diyor ve konuyu amirlerine de iletiyor. Dün gece saat 04.00 sıralarında, imamımız bir yaşındaki Ayşe bebeğine mama yedirmek için kalktığında, evi silahla taranıyor. Evin içine kurşunlar giriyor, bebeğinin üzerine kapanarak yere yatıp şans eseri kurtuluyor.”

İKİ ÖRGÜTÜN İŞBİRLİĞİ Mİ

Saldırı sonrasında güvenlik kamerası kayıtlarından olaya karıştığı sanılan iki aracın tespit edildiği ve konuya dair bir şüphelinin gözaltına alındığı yönünde bilgi olduğunu kaydeden Barış Yılmaz, “Bize gelen ilk bilgiler, bu saldırının terör örgütleri PKK-FETÖ işbirliği olabileceği şeklinde” diye konuştu.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 4
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuyun önce ölen yada yaralanan yok Allaha şükürler olsun. Hemen imama sen imamsın bu şekilde konuşamazsın denen kişi ve kişiler bulunmalı. Bizim ülkemizde yani Türkiye Cumhuriyetinde imamlara karşı bir düşmanlık var.Bende birkaç kere camide duydum siz imamsınız böyle konuşamazsınız diyenleri. Herkes iyi bilsinki imam demek islam toplumunda müslüman toplumunda lider demektir önder demektir. Bu imamlar liderler önderler bu haberdeki imam gibi toplumu İslam kuran ve sünnet dairesi içinde ellerinde geldiğince eğitirler öğretirler anlatırlar.
    Cevapla
  • kiowa 6 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul , terörden ve her türlü şer oluşumdan temizlenmeli.
    Cevapla
  • Urfalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kardeşimizin Ölümünden Pkk yi Destekleyen herkes sorumludur..
    Cevapla
  • misal 6 yıl önce Şikayet Et
    hak davasinda ölse ne olur sehit olur insallah musluman kimseden korkmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar