ABD'nin sinsi planına karşı Türkiye harekete geçti

Suriye sınırında TSK’nın hareketliliği artarken İdlib ile Afrin insansız hava araçlarının (İHA) takibinde.

ABD'nin sinsi planına karşı Türkiye harekete geçti
ABD'nin sinsi planına karşı Türkiye harekete geçti
GİRİŞ 11.08.2017 10:30 GÜNCELLEME 11.08.2017 10:40
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Ankara özellikle ABD’nin, İdlib’in El Kaide uzantılı grupların eline geçmesini önleme bahanesiyle PYD/YPG güçlerinin Afrin’den bu bölgeye doğru sarkmasına destek vermesinden de endişe ediyor. Ankara'nın yakından takip ettiği konu Başbakan Başkanlığındaki güvenlik zirvesinde de masadaki en önemli konulardan biriydi.

ABD'nin PKK kontrolündeki Afrin'e operasyona hazırlanan Türkiye'nin önünü kesmek için İdlib'e müdahale sinyali vermesi Türkiye'yi harekete geçirdi.

Dün hükümet, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki geçişlere sınırlama getirildiğini açıkladı.

İHA'LAR HAVALANDI

CİLVEGÖZÜ Sınır Kapısı’nın Suriye tarafındaki Bab el-Hava Kapısı’nın El Kaide uzantısı El Nusra’nın eline geçmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sınır hattındaki kara ve hava hareketliliği arttı. Özellikle Türkiye’ye ait insansız hava araçları (İHA), sınır hattı ve İdlib üzerinde iki günden bu yana yoğun uçuş yaparak bölgedeki gelişmeleri havadan takip ediyor. İHA’ların İdlib’in kuzeyinde Cilvegözü’ne yakın Binnish ve Misrin bölgelerine yoğunlaştığı bildirildi.

GÖÇE KARŞI ÖNLEM

İHA’lar, İdlib’in yanı sıra PYD/YPG güçlerinin hâkimiyetindeki Afrin bölgesini de yakından izliyor. ABD’nin İdlib’e yönelik bir hava harekâtı durumunda Türkiye tarafına muhtemel göçe karşı da gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.
TSK’nın bölgeyle ilgili her türlü gelişmeye karşı senaryolarının bulunduğuna dikkat çekilirken, meydana gelecek gelişmelere göre senaryoların da değişkenlik gösterdiği belirtildi. Daha önceki senaryolarda öncelikli hedef Afrin bölgesi iken son günlerde İdlib’deki sıcak gelişmelere karşı gerekli önlemler alınmaya başlandı.

ABD İDLİB’İ BAHANE EDEBİLİR

 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 82
  • Recep 6 yıl önce Şikayet Et
    Perde arkasında neler dönüyor tabiki bilemem ama aynı münbiç fiyaskosunda olduğu yine gireceğiz gireceğiz diye yerimizde sayıp tüm operasyon planlarını da haber sayfalarında çarşaf çarşaf yayınladıktan sonra pyd/pkk - ABD İdlib e hatta Afrin'e girecek ve biz mal gibi bakacağız. Bu bekleyiş düşmana davetiye çıkartıyor. Hayır da neyi bekliyoruz çok merak ediyorum.
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    bugüne kadar Amerika hangi yönde Türkiyeye evet dosluk böyle olur hissi verdi asla beklemenin hiç anlamı yok zaten riskler her dakika yükseliyor yüzlerce TIR dolusu ağır silahlar verdiler hainler kankalarına
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    suriyedeki durumumuz süleymansah türbesind oldugu gibi neticelenecek,
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 6 yıl önce Şikayet Et
    abd denen teröristleri vurmalıyız artık abd tamamen dünyaya açık saldırı düzenlemekte ve biz buna müsaade etmemeliyiz..
    Cevapla
  • efe 6 yıl önce Şikayet Et
    abd yonumuzu ıdlıbe cevırmemızı ustıyor sen afrını alırsan bende ıdlını alır ypgye bırakırım dıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!