Trabzon'da sıcak çatışma! Acı haber geldi

Trabzon'un Maçka ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada, 1 astsubay ile 16 yaşındaki Eren Bülbül şehit oldu.

GİRİŞ 11.08.2017 17:16 GÜNCELLEME 12.08.2017 09:35
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan bir astsubay ile 16 yaşındaki Eren Bülbül şehit oldu.  

ASTSUBAY ŞEHİT OLDU

Edinilen bilgiye göre, 2 gündür bölgede devam eden arazi arama tarama çalışması sırasında bugün ilçenin Vazelon Manastırı kırsalında güvenlik güçleri ile terörist grup arasında saat 15.00 sıralarında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, biri sivil, 2'si güvenlik görevlisi 3 kişi yaralanırken, yaralı güvenlik görevlileri ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralılardan durum ağır olan astsubayın şehit olduğu bilgisi gelirken, bölgede çatışmaların sürdüğü bildirildi.

16 YAŞINDAKİ EREN DE ŞEHİT OLDU

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada ağır yaralanan 16 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede şehit oldu. 

Edinilen bilgiye göre, iki gün önce Maçka Köprüyanı mahallesi eski muhtarı Hasan Bülbül’ün evinden ailesi yaylada olduğu sırada evden yiyecek çalındığı ihbarı üzerine bölgeye giden ve terör şüphesi ile bölgede arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri, 16 yaşındaki evin oğlu Eren Bülbül’ü de yanlarına alarak mahalledeki evin olduğu yere gittiler. Bu sırada güvenlik güçlerinin geldiğini gören terör örgütü mensupları ateş açtı. Açılan ilk ateş sırasında ağır yaralanan ve ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi’ne kaldırılan Bülbül, burada yapılan tüm müdahaleler rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit haberini alan yakınları hastane acil servis önünde fenalık geçirdi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon Valiliği, Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan, 1 askerin şehit olduğu, 1 sivilin yaşamını yitirdiği çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Erzak çalınan evin çevresinde yapılan inceleme sırasında saldırının gerçekleştiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Maçka ilçesimiz kırsalında devam etmekte olan operasyon çerçevesinde; evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan sivil vatandaş ile aynı saldırıda yaralanan jandarma astsubay kıdemli başçavuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişmişlerdir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize ve milletimize başsağlığı dileriz."

YORUMLAR 126
  • Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Vazelon Manastırının gizli tünellerine bakın. Kanalizasyonda saklanmaya alışkın onlar.
    Cevapla
  • saydemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşimize Rabbim rahmetiyle muamele eylesin,mekanı cennet olsun,yakınlarına sabırlar versin,milletimizin başı sağollsun.Bu olay sebebiyle anlaşılan o ki orada bir sıkıntı var,sanırım daha öncede bir durum olmuştu,tekrar olunca üzerinde durmak gerekli önlemleri artırmak,fırsat vermemek lazım,araştırma sonucunu belli olur.
    Cevapla
  • JAX 6 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon gibi bir yerde halk desteği tamamen sıfır ama bunlar orada hala bu eylemleri yapabiliyor. Demek ki bir yerlerden çok güçlü destek alıyorlar.
    Cevapla
  • Ülkücü 6 yıl önce Şikayet Et
    Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum.
    Cevapla
  • dede 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet agırlıhını vermelı o bolgeye asker birlik kurmalı etrafı çembere almalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!