Bu da DAEŞ'in ByLock'u...

FETÖ'den sonra DAEŞ yöneticilerinin de bir haberleşme programı üzerinden mensuplarıyla irtibat kurup eylem ve örgütsel faaliyetlere yönlendirdiği belirlendi.

Bu da DAEŞ'in ByLock'u...
Bu da DAEŞ'in ByLock'u...
GİRİŞ 13.08.2017 08:01 GÜNCELLEME 13.08.2017 08:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin terör örgütü DAEŞ’e yönelik sürdürdüğü çalışmalarda, daha önceki operasyonlarda gözaltına alınan örgüt mensuplarının iletişim ve dijital malzemelerinin incelemesinden, örgüt üst düzey yöneticilerinin bir haberleşme programı üzerinden mensuplarıyla irtibat kurup eylem ve örgütsel faaliyetlere yönlendirdiği belirlendi.

TAKİBE ALINDI

Takip altına alınan iletişim programından, örgütün Ağrı ve Hatay’da bulunan bir hücresinin aktif olduğunu belirleyen TEM uzmanları, program üzerinde devam ettirdiği izleme ve takipte, bir örgüt yöneticisinin yazışmalarından öğretmen olduğu anlaşılan bir başka örgüt mensubuyla iletişim halinde olduğunu tespit etti. 

Örgütün İstanbul yapılanması içerisinde bulunan örgüt temsilcisiyle yazışan öğretmenin Hatay Hassa’da bir ilköğretim okulunda müdür yardımcılığı yapan A.B. olduğu belirlendi. Operasyon kararı alan TEM ekipleri, 3 Ağustos günü İstanbul, Hatay ve Ağrı’da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla müdür yardımcısı öğretmen A.B. ile kendisiyle irtibat halinde olan örgüt yöneticisinin de arasında bulunduğu birisi çocuk, yedi örgüt şüphelisini gözaltına aldı.     

EYLEM DAVETİ: MÜCAHİTLER GELSE DE...

Örgütün İstanbul yapılanması içerisinde bulunan yöneticisiyle, haberleşme programı üzerinden sık sık yazıştığı belirlenen öğretmen A.B.’nin yazışma metinlerinde, öğretmenliği sevmediğini, belirtip “Mücahitler gelse de artık alınlarından öpsem diyorum. Bu mesleği zorla yapıyorum ve artık dayanamıyorum” şeklinde ifadeler kullandığı tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de sorgulanan öğretmenin, “Mücahitler gelse de artık alınlarından öpsem” ifadesiyle muhtemel bir eylem daveti olarak değerlendirdi. 

SALDIRI HAZIRLIĞINDAYKEN SON ANDA YAKALANDI

Öğretmen A.B. ile aynı hücreden olan ve aynı program üzerinden irtibat sağlandığı öğrenilen S.F. isimli şüpheli de aynı operasyonda İstanbul’da gözaltına alındı. Türkiye’de eyleme ikna edilen S.F.’nin yapacağı eylemin şekli ise kendisine gönderilen “Yalnız Kurdun El Kitabı” adlı kitabın kapak fotoğrafıyla verildi. Saldırı için araç temin etmeye çalışırken yakalandığı öğrenilen DAEŞ mensubu S.F.’nin saldırıyı nerede yapacağı ise araştırılıyor. 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • Petro55 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberde öğretmen demişsiniz insanlar atanmak için kaç yıldır bekliyor bu şeytan. ....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!