ABD'de iç savaş çanları! Heykel yıkıldı

ABD'de 1861-1865 yıllarındaki İç Savaş'ın ruhu adeta geri geldi.

GİRİŞ 15.08.2017 12:56 GÜNCELLEME 15.08.2017 13:19
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Amerikan İç Savaşı’nda köleliğin devamından yana Konfederasyon Ordusu’nun komutanı General Robert Edward Lee’nin heykelinin kaldırılması planına karşı Virginia’da gösteri yapan ırkçılarla, onlara tepki gösteren ırkçılık karşıtı grupların arasındaki kavga ve ardından bir ırkçı eylemcinin aracıyla solcu aktivistleri ezmesi ülkedeki tansiyonu yükseltti. 32 yaşındaki bir kadının öldüğü olayın ardından Amerikan İç Savaşı’ndaki Kuzey-Güney gerilimi adeta yeniden hortladı.

GRİ GİYEN ÇOCUKLAR

Yükselen tansiyon son olarak kendini Kuzey Karolina’ya bağlı Durham bölgesinde kendini gösterdi. Kölelik yanlısı ordunun saflarında savaşan askerler adına dikilmiş olan bir heykel, onlarca protestocu tarafından bir halat bağlanarak devrildi. Aktivistler daha sonra heykeli tekmeledi. Eylemcilerden Isaiah Wallace, “Bunun ülkeye şok dalgaları göndereceğini düşünüyorum ve umarım diğer ırkçı semboller de devrilir” dedi.

Devrilen heykelin taşında “Gri giyen çocukların anısına” ifadeleri yer alıyor. Amerikan İç Savaşı’nda Birlik askerlerine karşı savaşan kölelik yanlısı Konfederasyon Ordusu’nun askerlerinin üniformalı gri renkteydi.

YORUMLAR 20
  • Muşli Deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimi destekleyeceğime hemen karar verdim biribirlerini yiyip yok olmaları için her İKİ tarafıda canı gönülden destekliyorum
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi adına yanınızda yız haydi durmak devam .
    Cevapla
  • memed 6 yıl önce Şikayet Et
    gençler sakin olun herkes sizin gibi cahil değil
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    hiç durmadan körüklemek lazım. şimdi tam zamanı
    Cevapla
  • ömer beyrek 6 yıl önce Şikayet Et
    bu haberi okuyan Müslümanların %99unun ağzından eminim ki "BETER OLUN" lafı çıkmıştır. Beter olun müslüman katilleri beter olun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı