TSK oyunu bozdu, hain plan deşifre oldu

TSK, Afrin-Amanos arasında yeni bir terör hattı oluşturmaya kalkan PKK ve YPG’nin kış yapılanmasına karşı harekete geçti. Silahlı kuvvetler sınır hattına güvenlik kalkanı örüyor.

GİRİŞ 16.08.2017 09:52 GÜNCELLEME 16.08.2017 11:08
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Güvenlik birimleri, terör örgütü PKK'nın Türkiye-Suriye sınır hattında bulunan ve ucu Afrin'e çıkan Burseya ve Amanos dağları üzerinden terörist geçişi yapmak için yeni hat oluşturma gayretinde olduğunu tespit etti.

Bölgenin risk haritasını çıkaran Tük Silahlı Kuvvetleri (TSK), teröristleri sınıra yaklaştırmayacak önlemler alıyor. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla hareket alanı daralan terör örgütü PKK'nın Burseya ve Amanos'lar üzerinden deşifre edilen planı çerçevesinde iki kritik noktaya ilişkin şu bilgilere ulaşıldı:

HATLAR İNŞA EDİLDİ

PKK/YPG Afrin'in doğusunda Kilis sınırında bulunan Burseya Dağı'na yeraltı tünelleri ve mağaralar yaparak çok sayıda teröristi buralara yerleştirdi. Burseya Dağı'nda yalnızca YPG'li unsurların değil Şii milislerin olduğu da belirtiliyor. Terör örgütü Amanos-Afrin arasında yeni terör hattı oluşturma gayretine girdi. Hatay - Hassa üzerinden Amanos Dağları'na terörist sevkiyatı deşifre olan örgüt, Gaziantep İslahiye bölgesinden Amanos Dağları'na, oradan Afrin'e yeni bir bağlantı koridoru kurmaya çalışıyor. Afrin'e bağlı Haftar sınır köyüne geçip mağaralarda gizlenen PKK'lı teröristler daha sonra Meydanke Kampı'na götürülüyor. Türkiye'deki sempatizanlarını Afrin'e en çok Amanos Dağları'nı kullanarak getiren örgüt, 2 yıl önce Halep'in Şeyh Maksud semtinde muhaliflerle örgüt arasında yaşanan çatışmalarda Türkiye'deki 150 militanını Amanos'tan Afrin'e sokarak kentte göndermişti.

DENETİMLER ARTIRILDI

Teröristlerin son günlerde artan kış yapılanması hareketliliğini yakından takip eden güvenlik kuvvetleri bölgede denetimlerini sıklaştırdı. Güvenlik güçleri sınır bölgesinde yol kontrollerini artırdı. Teröristlerin sınır hattı transfer güzergâhı olarak kullanma ihtimali olduğu düşünülen tali yollar dahi denetim altına alındı. Bölgede tespit edilen tüm PKK/PYD noktalarının anında imha edileceği kaydedildi.

YORUMLAR 28
  • Birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Amanosları koruyun Yolu kapatın.2 duvar gerekiyorsa 4 duvar örün.Aman uyanık olun, uyanık olalım.En ufak hareketlerinin takip edilip anında teoriler geliştirecek bir ekip oluşturulmalı.
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Tali yollar bile kontrol altindaymis ya ne komedi, adamlar otoyoldan gelicekti hatta di mi. Guvenlik maksimum bu seviyede yani.
    Cevapla
  • Ömer F. 6 yıl önce Şikayet Et
    Yakın afrindeki zeytinlikleri doğal bi orman yangını olsun, hem onların mevzileri dağılsın hemde yarın bi gün operasyon için yol açılmış olur...
    Cevapla
  • Ofli 6 yıl önce Şikayet Et
    Pkk pyd'nin başına Arap ve Türkmen lerden oluşan bir pkk'da biz musallat etmeliyiz. Tek çaresi bu.
    Cevapla
  • Ofli 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kendisine bağlı olarak suriyeli ve ıraklı Arap ve Türkmen şerden oluşan pkk benzeri bir örgüt kurmalıdır. Bu örgüt gerilla taktikleri kullanarak ırak'ın ve suriye nin kuzeyinde saldırılar düzenlesin. Gerekçeleri hazır oradaki pkk pyd yönetiminin evlerini yağmalamaları topraklarına el koymaları. Hakları için savaşan bir örgüt. Pkk nın burada yaptıklarının aynını orada yapsınlar. Türkiye içinde kampları olsun. Türkiye silah olarak desteklesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi