Akşener'in partisinde yer alacak mı? Cevap geldi

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Meral Akşener'in kuracağı yeni partide yer almayı kabul ettiği iddialarına yanıt verdi.

Akşener'in partisinde yer alacak mı? Cevap geldi
Akşener'in partisinde yer alacak mı? Cevap geldi
GİRİŞ 16.08.2017 16:04 GÜNCELLEME 16.08.2017 16:17
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Meral Akşener'in ekim ayında kuracağını açıkladığı yeni partide yer almayı kabul ettiği iddialarına yanıt verdi. İddiaları yalanlayan Bardakoğlu, "Diyanet işleri başkanlarının siyasete girmesini doğru bulmuyorum" dedi.

Bardakoğlu'nun açıklaması şöyle:  

“Daha önce de defalarca ifade ettiğim gibi, ben diyanet işleri başkanlarının görevdeyken siyasetten uzak durması gerektiği gibi görevden sonra da aktif siyaset içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü diyanet işleri başkanı bütün Türkiye’nin diyanet işleri başkanıdır. Türkiye’de ve dünyada İslam dini hakkında ve dini hayatın sorunlarıyla ilgili herkese aydınlatıcı bilgiler vermek durumundadır. Diyanet İşleri Başkanlarının siyasetin ayrıştırıcı ve doğal olarak gruplandırıcı atmosferine girmesinin dini değerleri hırpalanmasından endişe ederim. 

Bardakoğlu, bu tavrının bilindiğini, bu yüzden bugüne kadar hiçbir partiden siyaset teklifi gelmediğini, siyasete de sıcak bakmadığını vurguladı.

HÜRRİYET

YORUMLAR 32
  • REİS... 6 yıl önce Şikayet Et
    Dinlerarası diyalog ve hutbelerden "HAK KATINDA TEK DİN İSLAMDIR" ayetinin kaldırılması kendi Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde olmadı mı? O zaman cahiller miydi... Kendisinin ve yardımcısının diyalog ile ilgili açıklamaları halk cahilliğiyle açıklanabilinir mi? Bunlar Alim değiller miydi...
    Cevapla
  • hahhah 6 yıl önce Şikayet Et
    kursunlar ki ak kara belli olsun
    Cevapla
  • u mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Meral kursun partiyi kendi gibi 3,5 kişilerle.Bi boyunun ölçüsünü alsın.15 Temmuzun müstakbel başbakanı.Bir ailede reisin kim olduğunu bilmeyen Milletin içinde Kocasına rest çeken kabadayı,maazallah seçilsin kocasının yanında da millete rest çeker.Parti çöplüğüne 1 tane daha gelsin bakalım ABD uşağı.BA-ŞA-RA-MA-YA-CAK-SINIZ.
    Cevapla
  • Adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    Vay be gözlerim yaşardı! ağlayacağım şimdi :(,
    Cevapla
  • mahmut ak 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber ortalığı sulandırma hareketi.. Ne alakası var???????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti