Ömer Halisdemir'in heykeli kaldırıldı

Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'deki heykeli, silüetin tam olarak yansıtılmadığı gerekçesiyle meydandan kaldırıldı.

GİRİŞ 17.08.2017 10:19 GÜNCELLEME 17.08.2017 13:36
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'deki heykeli, silüetin tam olarak yansıtılmadığı gerekçesiyle meydandan kaldırıldı.

Niğde Belediyesinden yapılan açıklamada, "Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda şehidimizin isminin ölümsüzleştirilmesi ve aziz hatırasının yaşatılması amacıyla yaptırdığımız Ömer Halisdemir heykelinin, şehidimizin ailesinde ve kamuoyunda oluşan, silüetin tam olarak yansımadığı yönündeki kanaatlerden hareketle, yeniden bir çalışma yapılmak üzere sanatçıya iade edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla." ifadelerine yer verildi.

Belediyece yaptırılan 6 metre boyundaki, arkasında "Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet" yazan heykel, 21 Şubat 2017'de şehidin adını taşıyan Ömer Halisdemir Meydanı'na dikilmiş, 17 Temmuz'da düzenlenen törenle resmi açılışı yapılmıştı.

YORUMLAR 21
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu kadar israfa gerek yok. Dünyalarca para harca, sonrada benzemedi diye kaldır. İnsanların aklı ile alay etmekten lütfen vazgecsinler artık.
    Cevapla
  • Serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Heykel bir sanat eseridir,put ise tapınılan her şeydir! Heykel illa put demek değildir... İslam ile sanatı,bilimi birbirinden ayırırsak bugünkü gibi sözüm ona "İslami" değerleri ile "İnsani "değerlerden uzak,teknolojiden bi haber,her yönden işgale uğramış,güçsüz ve aciz müslüman devletler çıkar ortaya...
    Cevapla
  • Sakaryali 6 yıl önce Şikayet Et
    Heykel yerine guzel bir anit yapilabilir guzel bir yazi esliginde dinsel yonune girmek istemiyorum ama heykele gerek yok bence eskiden kaldi o isler
    Cevapla
  • Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Heykeli neden koyarlar insanlar unutmasin diye yorumcular sizin amaciniz ne din simsarligi ile unutturmak insanlara bir seyleri
    Cevapla
  • cilek 6 yıl önce Şikayet Et
    insanlar unutmasin diye zaten obemli yerlere isimleri veeiliyor ve kitaplarda bile anlatiliyorlar.sizin mantiginizla insanlar yuruyor olsa idi herkes mezarliklarin ustune olulerinin heykelini diktirtirdi unutmamak icin.siz simdi diyeceksiniz ki kahramanlarin unutulmamasi lazim.ama insanlarin coguna gore kendi ailesi kendisinin kahramani.ayrica sadece sevdigi imsanlarin degil sahip edindikleri hayvanlarin da heykellerini yaparlardi.cevre katliami olurdu heryerde heykel.
    Cevapla
  • Tolga 6 yıl önce Şikayet Et
    Muhafazakar olduğunu söyleyen insanların böyle heykelle uğraşması çok yazık. İslami açıdan bakılırsa bunun putperestlikten farkı yok. 1400 seneden beri cevaz verilmeyen bu tarz şeylerden vazgeçmek lazım. Kahramanlar başka şekilde yaşatılır.
    Cevapla
  • kafayok 6 yıl önce Şikayet Et
    dinimizde faizde yok ama kredi çekmesini iyi biliyon.kabede bir anıt heykelimsi neden onuda yıkmakmı lazım biraz akıllı olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama