Kandilli tarih vermedi ama "7'nin üzerinde" dedi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. DR. Haluk Özener: "Marmara’da 7'nin üzerinde bir deprem olacak" dedi.

GİRİŞ 17.08.2017 11:25 GÜNCELLEME 17.08.2017 11:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Prof.Dr. Özener, " Depremleri nerede ve yaklaşık ne büyüklükte olacağını biliyoruz ama hiçbir zaman maalesef bugünkü teknolojiyle zaman verme şansımız yok" diye konuştu.

Boğaziçi  Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos depreminin 18. yıldönümünde basın toplantısı düzenledi.

Kandilli Rasathanesinde düzenlenen toplantıda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener,  “Bütün bilim insanları şunu kabul etmiş durumda; Marmara'da yakın gelecekte 7'nin üzerinde bir deprem olacağı açık. Tarih veremiyoruz ama bu tek parçalı bir kırık olabilir, iki parçalı bir kırım olabilir Marmara'da bir deprem olacağı gerçeğini değiştirmez. Depremleri nerede ve yaklaşık ne büyüklükte olacağını biliyoruz ama hiçbir zaman maalesef bugünkü teknolojiyle zaman verme şansımız yok" dedi.

Özener, ayrıca Bodrum'da yaşanan deprem hareketliliği ile ilgili bilgi vererek, “21 Temmuz'dan bu yana 8 bin adet deprem kaydettik" dedi. Özener, bölgede deprem hareketliliğinin bir süre daha devam edeceğini öngördüklerini belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Hukumette birsey yapmiyor en riskli mahalleler bile duruyor oysa en riskli mahalleler hemen kentsel donusume girmeli en riskli ilan edilen mahallelere gece kondu muamelesi yapilip gerekirse elektrik su dogalgazi kesilmeli tabiki kentsel donusumde hak sahipleri zarara ugratilmamali haklari yenmemeli zaten bu yuzden kentsel donusume soguklar haklarinin kaybolmayacagini bilseler herkes seve seve kentsel donusume evet der
    Cevapla
  • tek gercek allah 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah ne derse o olur vatanimizi korusun İnşallah Rabbim bütün afetlerden ve iç ve dış düşmanlardan inşallah amin
    Cevapla
  • ADEM 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin guzel kardesim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı