Atilla Taş'ın duruşmada şaşırtan halleri

Önceki duruşmalarda espriler yapan Atilla Taş'ın son duruşmadaki konuşma üslubu mahkeme başkanını şaşırttı.

Atilla Taş'ın duruşmada şaşırtan halleri
Atilla Taş'ın duruşmada şaşırtan halleri
GİRİŞ 17.08.2017 19:24 GÜNCELLEME 17.08.2017 19:24
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin 13 sanığın "darbeye teşebbüs" suçundan yargılandığı davada savunma yapan tutuklu sanıklardan Atilla Taş, önceki duruşmaların aksine bu kez espriler yapmadı, meydan okumadı ve ağladı. Taş'ın bu hali mahkeme başkanını şaşırttı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada söz alan Atilla Taş, böbrek ağrısı çektiğini belirterek, savunma sırasının kendisine verilmesini istedi. Mahkeme heyeti başkanının, "Sonra ne olacak, savunma yapınca geçecek mi ağrın?" diye sorduğu Taş, "Stres yapıyorum, ağrım var başkanım." dedi.

"BÜTÜN BU DAVALARIN BOŞUNA OLMADIĞINI ANLAYABİLİYORUM"

Savunma yapmasına izin verilen Taş, adalet hukuk ve konusunda bugün yaşanılan aksaklıkların müsebbibinin hakimler olmadığını ve hakimleri baskılamanın kimseye fayda getirmeyeceğini belirterek, "Sizler yoksanız adalet içi boş bir kavramdır. Yapacağım şey, kendimi en iyi şekilde savunmak ve adalete güvenmektir. Benden sadece doğruları duyacaksınız. Bütün bu davaların boşuna olmadığını anlayabiliyorum. Darbeyle devlete, hükümete kastedilmiştir sonuçta. Bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de saygı ve minnetle anıyorum. Benim tek anlayamadığım, bu işlerle ne alakam olduğudur. O gece darbe gerçekleşse belki bu mahkemeyi, hakimi, savcıları bile bulamayacaktım. Tutuklanacağım da kesindi zaten." ifadesini kullandı.

DURUŞMADA AĞLADI

Zaman zaman gözyaşı döken Taş, hain darbe girişimini yapan alçakları lanetlediğini ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını Allah'tan, adaletten dilediğini de kaydederek, "En ufak bir suçum dahi olsa bir yıldır ayakta dahi duramazdım, canıma kıyardım. Vicdanım o kadar rahat ki, halen bu yüzden yaşayıp nefes alabiliyorum. Tanınan birisiyim. 'Abi şarkılarınla büyüdük' diyen çocuklar üstüme kapılar kilitledi. Bir astsubay, 'Abi seninle çocukken fotoğrafımız vardı' dedi." şeklinde konuştu.

"İFLAH OLMAZ DARWINCİYİM"

Kendisini 'iflah olmaz bir Darwinci' olarak tanımlayan Taş, "Ben Atatürkçüyüm, Mustafa Kemal'in askeriyim. En çok gurur duyduğum da budur." dedi. "Yıllarca 'Ham çökelek' olarak tanındım." diyen Taş, şöyle devam etti:

"HERKES BENİ ORASINI BURASINI SALLAYAN, SALAK BİR ADAM SANIYOR"

"Ama o şöhret bana hiç bir zaman hayır getirmedi. Yaptığım şarkılar nedeniyle herkes beni salak bir adam, orasını burasını sallayan bir adam sanıyor. Hiç bir zaman eğitimimle ön plana çıkmadım ben."

"ALLAH DARBECİLERİN BELASINI VERSİN"

Kendisini Twitter'da 1 milyon 700 bin kişinin takip ettiğini ve darbe teşebbüsünün yaşandığı gece saat 23.00'te başlamak üzere darbe karşıtı twitler attığını anlatan Taş, "Eski twitlerimi gören hakim, savcılar o gece attığım twitlere kör-sağır kalıyorlar. 'Ne kadar muhalif olursam olayım darbe onaylayacağım bir şey değildir' diye saat 24.25'te twit attım. Darbe yapanlar Atilla Taş'ı kültür bakanı mı yapacaklardı? TBMM'nin bombalanması ne demek? Bu benim onuruma dokundu. 'Böyle saçmalık olabilir mi?' diye yazdım ama darbeyle yargılanıyorum ben. Allah belalarını versin darbecilerin." şeklinde konuştu.

HAKİM ŞAŞIRDI: BU KEZ DAHA SAKİNSİN

Meydan gazetesinde yazdığını ve bunun şartlarını da daha önce anlattığını kaydeden Taş, başkanın, "Daha sakinsin" demesi üzerine, "Suçsuzum başkanım. Gerçi suçsuz yatmak daha iyi. Ya suçlu yatsaydım?" ifadesini kullandı.

Yazdığı yazıların başka sitelerde çıkmasıyla ilgilisinin olmadığını, 1.5 milyon takipçisi olduğu için kopyala-yapıştır yöntemi kullanılarak sitelerin yazılarını aldığını, bunun da orada yazdığı anlamına gelmeyeceğini söyleyen Taş, şöyle devam etti:

"FUAT AVNİ OLDUĞUNU BİLEMEDİM"

"Said Sefa'yı tanımıyorum. Yazı yazmam için beni aradı ve aramaya devam etti. 'Urfalıyım, böyle çiğköfte yaparım, buluşalım' dedi. Ben de severim. Sevmez olaydım. Trump AVM'nin orada durdum, aldılar beni, gittim, bu Erhan Akkuş ve Ahmet Memiş ile orada tanıştım. Ayran içtik, sohbet ettik, orada konuştuk bu kadar. Bunlar o kadar gerizekalı terörist ki, çiğköfteyle mi anayasayı yıkacaksınız? O salaklar bu fotoğrafı paylaşıyor. Bana soruluyor, 'sen çiğköfte yemişsin' diye. 10 dakika AVM'de dolaşalım 50 kişi gelir fotoğraf çektirir. Gazetecilerden tanıdığım çevrem yoktu. 'Gazetecileri de tanıyayım' dedim. Ben ne bileyim Fuat Avni olduğunu. Allah benim belamı versin. Nasıl anlamadım Fuat Avni olduğunu. Daha çok çağırdılar, 'haberlerimizi retweet et' dediler. Etmedim, gitmedim. Küstüler bana sonra. Muhabbetim bu kadar. Bilmem, tanımam ve bir araya gelmem. Meydan gazetesinden kimseyi tanımıyorum. Herkesle merhaba merhaba. Birileri gazeteden beni arıyor, konuşuyorum ama adamın adını bilmiyorum. Kerim Gün, 'hanım da tanışmak istiyor, hanımı al yemeğe gel' dedi, gitmedim, gitmem. Beni herkes çağırır. Bir tane programa çıkmadım. Bulsunlar her şeyi kabul edeceğim. Murat Yarar'ı tanımam. Aramış Todays Zaman'da benimle ropörtaj için geçiştirdim. Sonraki aramada da, 'Todays Zaman'ın pazarlama müdürü olduğunu' belirterek abone olmamı istedi. Olmadım. Şimdi abone olsaydım nasıl açıklayacaktım."

"ÇOK YATTIM, BENİ BIRAKIN BAŞKANIM, SİZİ SEVİYORUM"

Gazeteden birçok kişinin kendisini aradığını, bu kişileri tanımadığını, ByLock kullandıklarını bilemeyeceği, Bugün gazetesine kayyım atama sürecinde de, arandığı ve yolunun üstünde olduğu için uğradığını savunan Taş, "Ben suçsuzum. Beni bırakın, çok yattım ben. Şerefsizim kaçmayacağım. Duruşmalarda mahkemeye en başta ben geleceğim en başta silip süpüreceğim buraları. Sizi seviyorum başkanım. Beni idare ettiğiniz için sağolun." diyerek savunmasını sonlandırdı.

YORUMLAR 49
  • diloşcuk 3 ay önce Şikayet Et
    Cahilsin cahil
    Cevapla
  • devam 6 yıl önce Şikayet Et
    Ummadığın taş baş yarar atillam taşım sen dışarda epeyce kaşın Belki akillanır içerde o taştan başın Sonra ağlama yok böbreğim, yok başım Hakimin lafı sana kapak olsun Seni serbest bırakacak adalete yazıklar olsun
    Cevapla
  • diloşbebek 2 ay önce Şikayet Et
    ham çökelekten ne zarar gelir ki ufaktan minikken çıksın diye beklerdim diloşcuk daha ufak bebekti tatlıydı
    Cevapla
  • Dr aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yine orasını burasını sallamışsın, hamçökelek seni...
    Cevapla
  • Metin 6 yıl önce Şikayet Et
    içerde adam ederler böyle, biraz daha kal ....
    Cevapla
  • abc 6 yıl önce Şikayet Et
    bu salagi agzi laf yapiyor diye mamaladilar o donem muhtemelen isleri bitti mamasini kestiler buda anladi simdi anyayi konyayi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!